Breaking News

«Έφυγε» ο σπουδαίος ηθοποιός Max von Sydow (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 90 ετών, ο ηθοποιός Max von Sydow (Μαξ φον Σίντοφ), του οποίου η μεγάλη καριέρα περιλάμβανε ρόλους, όπως ο ιερέας Merrin στην ταινία "Ο εξορκιστής - The Exorcist" (1973) και ο αυτοκράτορας Ming στο "Flash Gordon" (1980). Το 2015 συμμετείχε στην ταινία "Star Wars: Η δύναμη ξυπνάει".

"Με σπασμένη καρδιά και με άπειρη θλίψη αναγγέλλουμε την απώλεια του Max von Sydow", αναφέρει η σύζυγός του Catherine σε μια δήλωση που έστειλε ο ατζέντης του στο NBC News.

Όπως αναφέρει το  NBC News, ο ηθοποιός γεννήθηκε στη Σουηδία το 1929, αλλά έγινε Γάλλος πολίτης το 2002. Έκανε το ντεμπούτο του στο Χόλιγουντ ως Ιησούς το 1965 στην ταινία "Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου - The Greatest Story Ever Told".

Στη συνέχεια έπαιξε σε πολλές ταινίες τόσο στη Σουηδία, όσο και στο εξωτερικό, συνεργαζόμενος με σπουδαίους σκηνοθέτες, όπως: Martin Scorsese, Steven Spielberg, Sydney Pollack, Woody Allen, John Huston, Ridley Scott και William Friedkin.

Για την ερμηνεία του στην ταινία "Πελέ ο Κατακτητής - Pelle the Conqueror" (1987) κέρδισε το Βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερου ηθοποιού και έλαβε υποψηφιότητα για Όσκαρ Α' Ανδρικού Ρόλου. Επίσης, προτάθηκε για Όσκαρ Β' Ανδρικού Ρόλου για την ταινία "Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά - Extremely Loud & Incredibly Close" (2011) και δύο φορές για Χρυσή Σφαίρα για τις ταινίες "Ο Εξορκιστής" και Hawaii (1966).


Στην τηλεόραση, είχε εμφανιστεί στη σειρά "Game of Thrones" στον ρόλο του Three-Eyed Raven, που τον έχρισε υποψήφιο για Emmy, ενώ είχε δώσει τη φωνή του και σε ένα επεισόδιο των "The Simpsons".

Ο Max von Sydow απέκτησε 4 γιους, δύο από κάθε γάμο του. Η πρώτη σύζυγός του ήταν η Σουηδή ηθοποιός Christina Olin, την οποία παντρεύτηκε το 1951 και χώρισε το 1979. Από το 1997 ήταν παντρεμένος με τη Γαλλίδα παραγωγό ταινιών Catherine Brelet.

Ο εξορκιστής


Εξαιρετικά Δυνατά και Απίστευτα Κοντά