Breaking News

Έβρος: Επιχείρησαν να ρίξουν τον φράχτη με γάντζους και τεθωρακισμένο όχημα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νέα επεισόδια στις Καστανιές Έβρου ξέσπασαν το απόγευμα του Σαββάτου. Πρόκειται για την τρίτη φορά σε ένα 24ωρο που μετανάστες προσπαθούν να εισβάλουν στο ελληνικό έδαφος με την ενεργό υποστήριξη των τουρκικών δυνάμεων. 

Για τρίτη φορά σε ένα 24ωρο στο ελληνικό έδαφος έπεσαν χημικά και δακρυγόνα καθώς και χειροβομβίδες κρότου - λάμψης. Περίπου 200 μετανάστες συγκεντρώθηκαν στην τουρκική πλευρά και άρχισαν να ρίχνουν τα χημικά πίσω από τον φράχτη. Από την πλευρά τους, οι ελληνικές δυνάμεις απάντησαν με ρίψη νερού και μηνύματα σε έξι διαφορετικές γλώσσες ότι τα ελληνικά σύνορα παραμένουν κλειστά.

Στο μεταξύ, τμήματα στρατού μεταφέρουν τμήματα του νέου φράχτη, μέρος της επέκτασης που έχει αποφασίσει η κυβέρνηση, αλλά και το ελικοειδές συρματόπλεγμα «σερπαντίνα» για να αποκαθίστανται άμεσα οι ζημιές. 

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μετανάστες πήγαν να ρίξουν τον φράχτη. Mε γάντζο και σχοινιά τραβούσαν περισσότερα από 20 άτομα, τόσο το πρωί του Σαββάτου όσο και το απόγευμα της Παρασκευής. Την πρακτική αυτή αποκαλύπτει και φωτογραφία - ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΪ (δείτε τη φωτογραφία στο 2ο βίντεο).

Εξάλλου, με  βίντεο ντοκουμέντο (3ο βίντεο), που εξασφάλισε ο ΣΚΑΪ, διακρίνεται η απόπειρα να πέσει ο φράχτης ακόμη και με τεθωρακισμένο όχημα συνοριακής επιτήρησης, το οποίο επιχειρεί με σχοινί ή συρματόσκοινο, που έχει προσδεθεί πάνω του, να τραβήξει μέρος του φράχτη στα ελληνοτουρκικά σύνορα για να τον γκρεμίσει. Το περιστατικό καταγράφηκε αργά το βράδυ της Παρασκευής. 

Δείτε τα ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ. Διαβάστε περισσότερα στο Skai.gr