Breaking News

Κορονοϊός: Ακυρώθηκε η Eurovision 2020 (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η πανδημία του κορονοϊού έχει ως αποτέλεσμα την ακύρωση της Eurovision, που είχε προγραμματιστεί να διεξαχθεί το Μάιο στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Η EBU ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων:

«Με μεγάλη λύπη πρέπει να ανακοινώσουμε την ακύρωση του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision 2020 στο Ρότερνταμ.

Τις τελευταίες εβδομάδες διερευνήσαμε πολλές εναλλακτικές επιλογές για να επιτρέψουμε στο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision να προχωρήσει. Ωστόσο, η αβεβαιότητα που δημιουργείται από την εξάπλωση του COVID-19 σε όλη την Ευρώπη - και οι περιορισμοί που εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις των συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων και των ολλανδικών αρχών - οδήγησαν την EBU να λάβει τη δύσκολη απόφαση να μη συνεχίσει με τον live διαγωνισμό όπως σχεδιάστηκε.

Είμαστε πολύ υπερήφανοι που ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision ενώνει ακροατήρια κάθε χρόνο, χωρίς διακοπή, για τα τελευταία 64 χρόνια και εμείς, όπως και τα εκατομμύρια των οπαδών σε όλο τον κόσμο, είμαστε εξαιρετικά λυπημένοι που δεν θα μπορέσει να γίνει τον Μάιο.

Οι EBU, NPO, NOS, AVROTROS και η πόλη του Ρότερνταμ θα συνεχίσουν να συζητούν σχετικά με τη φιλοξενία του Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Καθώς εργαζόμαστε, εν μέσω των συνεπειών αυτής της άνευ προηγουμένου απόφασης, αναμένουμε υπομονετικά περαιτέρω νέα τις επόμενες μέρες και εβδομάδες...».


Δείτε στο βίντεο τη σχετική δήλωση του Jon Ola Sand.