Breaking News

Κορονοϊός: Οι ΗΠΑ πρώτη χώρα σε επιβεβαιωμένα κρούσματα (photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι ΗΠΑ είναι πλέον η χώρα με τα περισσότερα επιβεβαιωμένα κρούσματα κρονοϊού. Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που συνέταξε το Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, οι ΗΠΑ έχουν συνολικά πάνω από 85.500 κρούσματα, ξεπερνώντας την Κίνα (81.782) και την Ιταλία (80.589).

Ωστόσο, η Ιταλία είναι πρώτη σε θανάτους (8.215) σε σχέση με την Κίνα (3.291) και τις ΗΠΑ (περίπου 1.300).

Όπως αναφέρει το BBC, το θλιβερό ορόσημο για τις ΗΠΑ ήρθε την ώρα που ο Donald Trump έκανε λόγο για επιστροφή της χώρας σε ρυθμούς κανονικότητας - όσον αφορά την εργασία - «πολύ σύντομα».

Μετά από ερώτηση, ο Αμερικανός πρόεδρος απέδωσε τα στοιχεία στους ευρύτατους ελέγχους για κορονοϊό που γίνονται.

Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Mike Pence δήλωσε ότι τα τεστ κορονοϊού είναι πλέον διαθέσιμα σε όλες τις 50 πολιτείες και πως έγιναν περισσότερες από 552.000 εξετάσεις σε εθνικό επίπεδο.

Επίσης, ο Donald Trump αμφισβήτησε τα στοιχεία που προέρχονται από το Πεκίνο, λέγοντας στους δημοσιογράφους: «Δεν γνωρίζουμε ποιοι είναι οι αριθμοί στην Κίνα».

Ο Trump έχει θέσει ως στόχο να «ξανανοίξει» η αμερικανική οικονομία το καθολικό Πάσχα, στις 12 Απριλίου. Το σχέδιο αυτό φάνηκε να έχει ανταπόκριση την Πέμπτη, καθώς προέκυψε ένα πρωτοφανές νούμερο απολύσεων. Συγκεκριμένα 3,3 εκατ. Αμερικανοί έχουν απολυθεί εξαιτίας του ιού.