Breaking News

Κορονοϊός: Πάνω από 100.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα - Μεγάλη αύξηση θυμάτων στην Ιταλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αριθμός των νεκρών από το νέο κορονoϊό στην Ιταλία έχει ανέλθει σε 197, καθώς κατά τη διάρκεια της Παρασκευής σημειώθηκαν 49 θάνατοι, η μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από την εξάπλωση του ιού στη χώρα, όπου έχουν καταγραφεί συνολικά περισσότερα από 4.600 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι παγκοσμίως έχουν προσβληθεί από τον κοροναϊό σε 92 χώρες, ενώ περίπου 3.500 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, οι 3.070 στην ηπειρωτική Κίνα.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας), Tedros Adhanom Ghebreyesus, χαρακτήρισε την εξάπλωση του ιού "βαθιά ανησυχητική".

Στην Ιταλία οι αρμόδιες Αρχές ανακοίνωσαν ότι η μέση ηλικία των νεκρών είναι 81 ετών, με την πλειοψηφία να υποφέρει από προβλήματα υγείας. Εκτιμάται ότι το 72% όλων αυτών που πέθαναν ήταν άνδρες.

Σύμφωνα με στοιχεία της κυβέρνησης, το ποσοστό των θανάτων, μεταξύ όσων μολύνθηκαν από τον ιό, ανέρχεται στο 4,25%, που είναι το υψηλότερο ποσοστό στον κόσμο.

Σε μία προσπάθειά της να συγκρατήσει την εξάπλωση του ιού, η κυβέρνηση διέταξε την τρέχουσα εβδομάδα το κλείσιμο όλων των σχολείων και πανεπιστημίων για τις επόμενες ημέρες, επισημαίνει το BBC.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.