Breaking News

Κορονοϊός: Πάνω από 3.000 οι νεκροί παγκοσμίως (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν παγκοσμίως από τον κορονοϊό έχει ξεπεράσει τους 3.000, τη στιγμή που η Εθνική Επιτροπή Υγείας της Κίνας ανακοίνωσε 42 νέους θανάτους, ενώ υπήρξαν μόνο 202 επιβεβαιωμένα κρούσματα κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, συνολικά 2.912 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην ηπειρωτική Κίνα, ενώ καταγράφηκαν περισσότερα από 80.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Πάνω από το 90% των συνολικών θανάτων αναφέρθηκαν στην κινέζικη επαρχία Hubei, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του περασμένου έτους.

Υπάρχουν όμως και θάνατοι σε 10 άλλες χώρες, μεταξύ των οποίων οι περισσότεροι στο Ιράν (54 νεκροί).

Σε παγκόσμιο επίπεδο, έχουν καταγραφεί περίπου 90.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, με τον αριθμό εκτός Κίνας να αυξάνεται ταχύτερα από ό, τι μέσα στην Κίνα.

Η Νότια Κορέα  ανέφερε 476 νέα κρούσματα με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να ανέλθει σε 4.212. Υπήρξαν, επίσης, 26 θάνατοι.

Στην Ιταλία, ανακοινώθηκαν πέντε νέοι θάνατοι, φτάνοντας συνολικά τους 34 σε τρεις βόρειες περιφέρειες (Λομβαρδία, Εμίλια Ρομάνα, Βένετο), ενώ τα κρούσματα ανέρχονται σε 1.700 (500 νέα κρούσματα την Κυριακή).

Χώρες όπως το Κατάρ, το Εκουαδόρ, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία επιβεβαίωσαν τα πρώτα κρούσματα το Σαββατοκύριακο, ενώ τη Δευτέρα ακολούθησε και η Ινδονησία.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης επιβεβαίωσε, επίσης το πρώτο κρούσμα. Στις ΗΠΑ έχουν καταγραφεί δύο θάνατοι.

Οι περισσότεροι ασθενείς έχουν μόνο ήπια συμπτώματα, ανέφερε την Κυριακή ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ενώ το ποσοστό θανάτου φαίνεται να κυμαίνεται μεταξύ 2% και 5%, επισημαίνει το BBC.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.