Breaking News

Κορονοϊός: To Twitter παροτρύνει το προσωπικό του να εργάζεται από το σπίτι (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το Twitter έχει ανακοινώσει στους υπαλλήλους του να εργάζονται από το σπίτι για να βοηθήσουν να σταματήσει η εξάπλωση του κορονοΐού.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο του BBC, ο γίγαντας των κοινωνικών μέσων τόνισε ότι είναι υποχρεωτικό για το προσωπικό σε Χονγκ Κονγκ, Ιαπωνία και Νότια Κορέα να εργάζεται εξ αποστάσεως.

Η εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης ότι, «ενθάρρυνε έντονα» όλους τους 5.000 υπαλλήλους της σε όλο τον κόσμο να εργάζονται από το σπίτι τους.

Επίσης, σύμφωνα με το BBC, άλλες κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας, όπως το Facebook και η Google, ανέβαλαν ή ακύρωσαν συνέδρια στις ΗΠΑ.

Το προσωπικό στα κεντρικά της Google στο Δουβλίνο εργάζεται σήμερα, Τρίτη, από το σπίτι, καθώς η εταιρεία δοκιμάζει την ετοιμότητά της για πιθανή επιδημία στην Ιρλανδία. Ωστόσο, οι περισσότεροι από τους 8.000 εργαζόμενους αναμένεται να επιστρέψουν στα γραφεία τους την Τετάρτη.

Η εξάπλωση του κορονοϊού

Τη στιγμή που στην Κίνα η εξάπλωση του κορονοΐού βρίσκεται υπό έλεγχο - σύμφωνα με εκπρόσωπο της Εθνικής Επιτροπής Υγείας της χώρας,  καθώς καταγράφηκαν μόλις 125 νέα κρούσματα τη Δευτέρα - δε συμβαίνει το ίδιο στον υπόλοιπο κόσμο.

Συνολικά 70 χώρες έχουν καταγράψει επιβεβαιωμένα κρούσματα, τα οποία σε παγκόσμιο επίπεδο αγγίζουν τα 90.000, με τους θανάτους να ξεπερνούν τους 3.000 (οι 2.943 στην Κίνα).

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.