Breaking News

Μητρ. Πειραιώς: «Δεν μεταδίδεται ασθένεια από τη μετάληψη - Αυθαίρετο συμπέρασμα της επιτροπής του υπ. Υγείας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ μίλησε στην «Ώρα Ελλάδος» για την «κόντρα» μεταξύ εκκλησίας και επιστημόνων για το θέμα της μετάδοσης του κορονοϊού μέσω της Θείας Κοινωνίας.

Η εκκλησία, μετά και την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, υποστηρίζει πως δεν μεταδίδεται ο κορονοϊός με τη Θεία Κοινωνία.

Από την άλλη, η επιστημονική επιτροπή του υπουργείου Υγείας, ως απάντηση στην ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου, δήλωσε πως μεταδίδεται και με το σάλιο και με το κουτάλι.

«Η εκκλησία έχει την πίστη της επί 2.000 χρόνια και πιστεύει ότι η θεία δύναμη παρεμβαίνει στην κτιστότητά μας και μεταβάλλει τους όρους της πραγματικότητας με την άκτιστη αλήθεια της. Η εκκλησία δεν  επιβάλλει πουθενά την αλήθεια της, ο καθένας είναι ελεύθερος να τη δεχτεί ή να την απορρίψει.... Άλλωστε και η επιστήμη δεν έχει καταδείξει - δεν υπάρχουν μελέτες - ότι μεταδίδεται οποιαδήποτε ασθένεια από τη μετάληψη» είπε ο Μητροπολίτης Πειραιώς.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Πρόκειται για αυθαίρετο συμπέρασμα της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχει καμία επιστημονική μελέτη. Προ ολίγου ο διευθυντής του ΠΑΣΤΕΡ δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία μελέτη και δεν μπορεί να υπάρξουν τέτοιες μελέτες... Δεν έχει μεταδοθεί ποτέ μα ποτέ ασθένεια από τη Θεία Κοινωνία».

Δείτε τις δηλώσεις του.