Breaking News

Οι διεθνείς αντιδράσεις για την κρίση στα ελληνοτουρκικά σύνορα (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Εντολή για ταχεία παρέμβαση στα ελληνοτουρκικά σύνορα έδωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της Frontex, προκειμένου να συνδράμει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των αυξημένων μεταναστευτικών ροών.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ εξέφρασε την κατανόησή της προς την πίεση που αισθάνεται η Τουρκία από το προσφυγικό κύμα, ωστόσο χαρακτήρισε απαράδεκτη την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού προβλήματος.

Στο πλαίσιο της διεθνοποίησης του ζητήματος, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τρίτη τον Έβρο συνοδεία μεταξύ άλλων των προέδρων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του αντιπροέδρου της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά και του Κροάτη πρωθυπουργού Αντρέι Πλένκοβιτς.

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.



Σε ερώτηση του Open για το μεταναστευτικό, το Σέιτ Ντιπάρτμεντ υποστήριξε το αναφαίρετο δικαίωμα της χώρας μας να επιβάλει τους νόμους της στα σύνορά της.



Όσον αφορά την κατάσταση στον Έβρο, η κάμερα του Open και του ΣΚΑΪ κατέγραψαν τον ακήρυχτο πόλεμο που μαίνεται σε όλο το μήκος του.

Δείτε τα βίντεο.