Breaking News

Καρδιολόγος στο Columbia: «Το εμβόλιο θα το έχουμε έτοιμο Νοέμβριο ή Δεκέμβριο» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από το Ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου Columbia, στη Νέα Υόρκη, μίλησε ο καρδιολόγος του νοσοκομείου, Δημήτρης Καρμπαλιώτης, στο χθεσινοβραδινό δελτίο του Open.

Ο Δημήτρης Καρμπαλιώτης μίλησε για τον κορονοϊό και για την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία, αλλά και στους δρόμους της Νέα Υόρκης.

Ο καρδιολόγος απάντησε για το αν υπάρχουν τα απαραίτητα για την αντιμετώπιση τέτοιας κλίμακας προβλήματος, όπως και για το αν πιστεύει ότι αυτό που συμβαίνει τώρα στις ΗΠΑ οφείλεται στην καθυστερημένη λήψη μέτρων.

Επίσης, τόνισε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στην πορεία της επιστημονικής έρευνας για την ανάπτυξη εμβολίου ή φαρμάκων για την καταπολέμηση του ιού:

«Ποτέ στην ιστορία των επιδημιών ή των λοιμωδών νοσημάτων δεν είχαμε απομονώσει το γονιδίωμα, τις πρωτεΐνες και τα διάφορα συστατικά του ιού σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Μέσα σε ένα μήνα από τα πρώτα περιστατικά καταφέραμε και βρήκαμε όλα αυτά τα δεδομένα. Ήδη οι πρώτες δοκιμές του εμβολίου γίνονται και από ομάδες στις ΗΠΑ καθώς και από ευρωπαϊκές και ασιατικές ομάδες. Εγώ πιστεύω ότι το Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο το εμβόλιο θα μπορέσουμε να το έχουμε έτοιμο και θα μπορεί να χορηγηθεί σε μεγάλο αριθμό ασθενών».

Δείτε όσα είπε στη Νίκη Λυμπεράκη.