Breaking News

Κορονοϊός - Επιμένει ο Trump: «Η Κίνα έχει περισσότερους θανάτους» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από τον Ιανουάριο - που ο κορονοϊός άρχισε να εξαπλώνεται εκτός Κίνας - μέχρι και σήμερα, έχουν καταγραφεί παγκοσμίως περισσότερα από 2,3 εκατομμύρια κρούσματα και σχεδόν 160 χιλιάδες θάνατοι.

Δισεκατομμύρια πολίτες στον πλανήτη ζουν σε καραντίνα και οι αντοχές φαίνεται ότι εξαντλούνται. Στις Ηνωμένες Πολιτείες έγιναν χθες και οι πρώτες διαδηλώσεις.

Όπως αναφέρει το BBC, σε ομιλία του το Σάββατο από το Λευκό Οίκο, ο Donald Trump είπε ότι κάποιες πολιτείες έχουν ανακοινώσει «συγκεκριμένα βήματα για να ξεκινήσουν ένα ασφαλές, σταδιακό άνοιγμα της οικονομίας».

Μάλιστα, τόνισε ότι το Τέξας και το Βερμόντ θα επιτρέψουν σε ορισμένες επιχειρήσεις να ανοίξουν τη Δευτέρα, με «κατάλληλες προφυλάξεις κοινωνικής αποστασιοποίησης».

Ωστόσο, ορισμένοι κυβερνήτες έχουν προειδοποιήσει ότι η άρση των περιορισμών πρέπει να καθυστερήσει έως ότου είναι διαθέσιμες περισσότερες έρευνες.

Για ακόμη μία φορά ο Αμερικανός πρόεδρος επέμεινε ότι η Κίνα είναι «πολύ μπροστά από τις ΗΠΑ» στον αριθμό των νεκρών από τον κορονοϊό.

«Δεν είμαστε νούμερο ένα, η Κίνα είναι η πρώτη. Η Κίνα είναι νούμερο ένα. Δεν είναι καν κοντά. Είναι πολύ μπροστά μας όσον αφορά τους θανάτους. Το ξέρετε, το ξέρω, το ξέρουν. Αλλά δεν θέλετε να το αναφέρετε. Γιατί; Θα πρέπει να το εξηγήσετε αυτό» είπε στους δημοσιογράφους, όπως θα δείτε στο 2ο βίντεο της The Sun.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ από το χθεσινοβραδινό δελτίο της ΕΡΤ για την εξέλιξη του κορονοϊού.