Breaking News

Κορονοϊός: Πέθανε ο θρυλικός τραγουδοποιός John Prine (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση το βράδυ της Τρίτης (ξημερώματα Τετάρτης ώρα Ελλάδας) σχεδόν 2.000 άνθρωποι κατέληξαν από κορονοϊό στις ΗΠΑ σε ένα 24ωρο, αριθμός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ σε όλο τον κόσμο από το ξέσπασμα της πανδημίας.

Το ABC News μεταδίδει ότι κατέληξε από επιπλοκές, που σχετίζονται με τον κορονοϊό, ο διασημος Αμερικανός τραγουδοποιός John Prine, ο οποίος γεννήθηκε στις 10 Οκτωβρίου 1946 και μετρούσε πολλά χρόνια καριέρας στο χώρο της country και folk μουσικής.

Την είδηση επιβεβαίωσε εκπρόσωπός του στο ABC News. Ο 73χρονος είχε εισαχθεί στην κλινική Vanderbilt University Medical Center, στο Νάσβιλ του Τενεσί, όπου νοσηλευόταν από τα τέλη Μαρτίου.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η Εθνική Ακαδημία Τεχνών κι Επιστημών Ηχογράφησης (Νational Academy of Recording Arts and Sciences) των ΗΠΑ, αρμόδια για την απονομή των μουσικών βραβείων Grammy.


Ο Prine ήταν υποψήφιος για 11 βραβεία Grammy στην καριέρα του. Κέρδισε δύο βραβεία για το "The Missing Years" (1992) και το "Fair & Square" (2006), ενώ τη φετινή χρονιά του απονεμήθηκε το ειδικό βραβείο Grammy "Recording Academy Lifetime Achievement Award".



Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ.