Breaking News

Πέτσας: «Να ζητήσει συγγνώμη ο Βαρουφάκης - Το πακέτο στήριξης θα επεκταθεί μέχρι μέσα Ιουνίου» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» για το περιστατικό με τον Γιάνη Βαρουφάκη στο λιμάνι της Αίγινας, το σχέδιο της κυβέρνησης για τους καταυλισμούς των Ρομά, το σχέδιο της αστυνομίας για το Πάσχα και για το αν έρχεται νέο πακέτο ενισχύσεων.

«Να αποδείξει ότι εκεί είναι η μόνιμη κατοικία του και να ζητήσει συγγνώμη που δεν σταμάτησε για τον έλεγχο και από εκεί και πέρα θα γίνουν όλα όσα προβλέπονται γιατί σχηματίστηκε και δικογραφία» είπε για τον πρόεδρο του ΜέΡΑ25.

Από την πλευρά του ο Γιάνης Βαρουφάκης έκανε λόγο για άσκηση των βουλευτικών του καθηκόντων (δείτε στο τέλος την ανάρτησή του στο Twitter και τις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1).

Μεταξύ άλλων, ο Στέλιος Πέτσας είπε στη Φαίη Μαυραγάνη για τα περιοριστικά μέτρα που εφαρμόζονται, στα πλαίσια του περιορισμού εξάπλωσης του κορονοϊού:

«Να συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι. Θα πρέπει να πειθαρχήσουμε παρότι είναι δύσκολο. Αποδίδει το μέτρο... Ας το κρατήσουμε δύο βδομάδες ακόμη και να μπορέσουμε σιγά σιγά να πάμε σε μία αποκλιμάκωση...

Θα έχουμε ένα σχέδιο, το οποίο θα είμαστε σε θέση μέχρι τις 27 του μήνα να το επικοινωνήσουμε στους πολίτες για να ξέρουν τι να περιμένουν σταδιακά μέσα στον Μάιο. Να κατανοήσουν δηλαδή γιατί θα αρχίσει η αποκλιμάκωση από κάποιον τομέα κι όχι από κάποιον άλλο. Σιγά σιγά, για το καλό της δημόσιας υγείας, θα αίρονται οι περιοριστικές διατάξεις. Θα είναι η πιο δύσκολη φάση.

Πρέπει να ακούμε τις επίσημες ανακοινώσεις. Τα fake news για τα χρονοδιαγράμματα, που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, απηχούν μόνο τη φαντασία αυτών που τα έγραψαν. Υπάρχουν ευθύνες και αναζητούνται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος».

«Το πακέτο στήριξης, που εφαρμόζουμε για Μάρτιο και Απρίλιο, θα επεκταθεί το Μάιο και μέχρι τα μέσα Ιουνίου» ανακοίνωσε ο Στέλιος Πέτσας.



Ο Γιάνης Βαρουφάκης μίλησε το πρωί του Σαββάτου στον ΑΝΤ1 για το περιστατικό στην Αίγινα. Νωρίτερα, είχε γράψει στο Twitter: «Κάποιοι πειράχτηκαν πολύ που πήγα από την Αίγινα στη Βουλή την 9/4 να μιλήσω για το Eurogroup εκείνης της βραδιάς στο οποίο η κυβέρνηση "πούλησε" το ευρωομόλογο. Κι επειδή δεν είχαν τι να πουν για το οικονομικό επιχείρημα ξεσπάθωσαν που, μετά την ομιλία, επέστρεψα... σπίτι μου!».