Breaking News

Θλίψη για την απώλεια του σπουδαίου ηθοποιού Jerry Stiller (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 92 ετών, ο διάσημος βετεράνος της κωμωδίας, o Αμερικανός ηθοποιός Jerry Stiller.

Όπως αναφέρει το CBS News, ο γιος του - και διάσημος, επίσης, ηθοποιός - Ben Stiller ανακοίνωσε χθες, Δευτέρα, στο Twitter τη λυπηρή είδηση για το θάνατο του πατέρα του.

«Με λύπη σας ανακοινώνω ότι ο πατέρας μου, Jerry Stiller, πέθανε από φυσικά αίτια. Ήταν ένας σπουδαίος πατέρας και παππούς και ο πιο αφοσιωμένος σύζυγος στην Anne για περίπου 62 χρόνια. Θα μας λείψει πολύ. Σ 'αγαπώ μπαμπά» έγραψε ο Ben Stiller.

Ο Jerry Stiller, που γεννήθηκε στις 8 Ιουνίου 1927 στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, έπαιξε σε πολλές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές.

Έπαιξε ως Frank Costanza σε 26 επεισόδια από το 1993 έως το 1998 στην τηλεοπτική παραγωγή «Seinfeld», που του χάρισε το 1997 μία υποψηφιότητα για Emmy.

Η τελευταία του εμφάνιση σε σειρά ήταν το 2007 στο «King of Queens», όπου πρωταγωνίστησε ως Arthur Spooner σε περισσότερα από 200 επεισόδια από το 1998.

Μεταξύ άλλων, έπαιξε στις ταινίες «The Taking of Pelham One Two Three» (1974), «Ηοt Pursuit» (1987), «Hairspray» (1988) και «Teacher’s Pet» (2004), ενώ συμπρωταγωνίστησε με το γιο του στο «Zoolander» (2001) και το «The Heartbreak Kid» (2007). 

Η ζωή του και η καριέρα του απογειώθηκαν όταν γνώρισε την άνοιξη του 1953 την ηθοποιό Anne Meara (απεβίωσε το 2015), με την οποία παντρεύτηκε τον επόμενο χρόνο, ενώ απέκτησαν δύο παιδιά που έγιναν ηθοποιοί, τον Ben και την Amy.

Οι δυο τους ήταν για πολλά χρόνια κωμικό ντουέτο, ενώ το 2007 απέκτησαν κοινό αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας στο Χόλιγουντ. Ανάμεσα στις δεκάδες παραγωγές που έπαιξαν μαζί και το διάσημο «The Ed Sullivan Show» του CBS.