Breaking News

Γρηγόρης Βαλτινός: «Γιατί να μην ανοίξουν και τα θέατρα με μέτρα περιορισμού και ασφάλειας;» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στην εκπομπή «Καλό Μεσημεράκι» μίλησε ο  Γρηγόρης Βαλτινός, ο οποίος - μεταξύ άλλων - αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι καλλιτέχνες εν μέσω πανδημίας. Συγκεκριμένα, είπε στο Νίκο Μουτσινά:

«Εγώ είμαι με το ένα πόδι στο θέατρο ως ηθοποιός και με το άλλο στην παραγωγή. Είμαι παραγωγός του εαυτού μου. Αυτή τη στιγμή πρέπει να πω ότι το μέτρο των 800 ευρώ ήταν σωτήριο για πάρα πολύ κόσμο και πρέπει να συνεχιστεί όσο αυτό είναι δυνατόν, γιατί θα αργήσουμε πάρα πολύ να βγούμε απ' αυτό το πράγμα. Δεν το λέω με απαισιοδοξία, είναι μια πραγματικότητα, αλλά κάποια στιγμή θα βγούμε.

Πρέπει, λοιπόν, να σκεφτούμε όλους αυτούς τους συναδέλφους για το πού θα βρουν δουλειά μετά από αυτό. Και να σκεφτούμε και τους ανθρώπους που παράγουν θέατρο, τους παραγωγούς. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι είναι κυριολεκτικά στον πάτο. Είναι αυτοί που θα μας δώσουν δουλειά μετά τη συμφορά που μας έχει βρει. Πρέπει η πολιτεία να σκύψει και σε αυτούς τους ανθρώπους, το ξέρω ότι είναι δύσκολο.

Δεν λέω να μοιράζει επιδόματα και λεφτά στο χέρι, αλλά μπορεί να μοιράσει ελαφρύνσεις και απαλλαγές ή να ξανάρθουν για ένα διάστημα τα εργατικά εισιτήρια και να βοηθηθούν τα θέατρα και κατ' επέκταση όλοι οι ηθοποιοί... Γιατί αν δεν γίνει αυτό, η ανεργία θα είναι τραγική...

Διαφωνώ κάθετα με το Θέατρο στην τηλεόραση, γιατί χάνει πάρα πολύ... Εκτός αν γυριστούν παραστάσεις όπως το "Θέατρο της Δευτέρας". Αυτό, όμως, δεν λύνει το πρόβλημα του βιοπορισμού των ηθοποιών. Αφού θα ανοίξει κατά κάποιο τρόπο η αγορά, γιατί να μην ανοίξουν και τα θέατρα με το οποιοδήποτε κόστος και με τα οποιαδήποτε μέτρα περιορισμού και ασφάλειας;».