Breaking News

Η νέα πλατεία Ομονοίας και η αντιπαράθεση για τον συνωστισμό στα εγκαίνια (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στις Αθηναίες, τους Αθηναίους και όλους τους επισκέπτες της πόλης αποδόθηκε ξανά την Πέμπτη η πλατεία Ομονοίας.

Όπως ανέφερε η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων, το εμβληματικό τοπόσημο της πρωτεύουσας δεν είναι πλέον ένας γκρίζος κυκλοφοριακός κόμβος αλλά ένα πανέμορφο σημείο συνάντησης όπως συνέβαινε προηγούμενες δεκαετίες, μέρος του Μεγάλου Περιπάτου της πόλης που δημιουργείται το επόμενο διάστημα...

Στην Ομόνοια ξεκίνησε να λειτουργεί το πανέμορφο τεράστιο σιντριβάνι, ένα από τα μεγαλύτερα σε όγκο νερού σε ολόκληρη την Ευρώπη, με διάμετρο 30 μέτρων, που ο κεντρικός του πίδακας τινάζει το νερό σε ύψος ως και 20 μέτρα ενώ συνολικά διαθέτει 188 δέσμες νερού και 177 υποβρύχιους προβολείς που δημιουργούν μια πανδαισία φωτός και χρωμάτων. Γύρω από το σιντριβάνι φυτεύτηκε  γκαζόν και ολόκληρη η υπόλοιπη πλατεία, συνολικού εμβαδού 4,5 στρεμμάτων, καλύφθηκε με φιλικά στο περιβάλλον υλικά που ιδιαίτερα στην διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών χαμηλώνουν την θερμοκρασία. Σε λειτουργία μπαίνει, επίσης  ξανά, μετά από πολλά χρόνια και το σπουδαίο υδροκινητικής λειτουργίας γλυπτό του Γιώργου Ζογγολόπουλου.

Με αφορμή τον συνωστισμό που παρατηρήθηκε χθες στα εγκαίνια της πλατείας Ομονοίας, νέος πολιτικός καβγάς ξέσπασε ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία. Δείτε αναλυτικότερα στο 3ο βίντεο από την εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».