Breaking News

Ισπανία: Η πανδημία απειλεί τους ταύρους και τις ταυρομαχίες (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όλα άρχισαν χιλιάδες χρόνια πριν στα ισπανικά βοσκοτόπια, με μία προγονική φυλή βοοειδών που ο άνθρωπος δεν κατάφερε να δαμάσει ολοκληρωτικά.

Μία οικογένεια στην Ισπανία εκτρέφει ταύρους αγώνων εδώ και εκατό χρόνια, κατέχοντας 100 από τους 100.000 ταύρους της φυλής που υπάρχουν παγκοσμίως, οι οποίοι παίζουν σημαντικό ρόλο στο περιβάλλον. Πληθυσμός παρόμοιος με τον απειλούμενο αφρικανικό γορίλα.

Οι ταύροι προορίζονταν για ταυρομαχίες, όμως, η πανδημία ματαίωσε όλους του αντίστοιχους αγώνες στην Ισπανία, σε μία βιομηχανία που αξίζει 4,5 δισεκατ. ευρώ. Οι εκτροφείς είχαν στραφεί στον τουρισμό για να σώσουν τους ταύρους αγώνων.

Ο ανταποκριτής του Euronews μεταδίδει: «Οι ταύροι αγώνων είναι μία μοναδική ράτσα. Γεννιούνται και εκτρέφονται για την αρένα, αλλά η πτωτική δημοφιλία των ταυρομαχιών τα τελευταία χρόνια, θέτει σε κίνδυνο την επιβίωσή τους. Ο κορονοϊός μπορεί να είναι το τελευταίο "καρφί" στο φέρετρο αυτής της ιστορικής, αλλά αμφιλεγόμενης παράδοσης».

Η ματαίωση της σεζόν των ταυρομαχιών στη Μαδρίτη συνεπάγεται ζημιά 400 εκατ. ευρώ για την πόλη. Σύντομα θα επιτραπούν εκ νέου τα ανοιχτά γεγονότα, αλλά με πολύ μειωμένο κοινό.

Στα βοσκοτόπια, οι ταύροι περιμένουν τη μοίρα τους. Μπορεί να μην είναι στην αρένα φέτος, αλλά σε ένα σφαγείο...

Δείτε το ρεπορτάζ του Euronews.