Breaking News

Καλλιτέχνες παίρνουν θέση για τη Θεία Κοινωνία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από την Κυριακή 17 Μαΐου οι λειτουργίες στις εκκλησίες θα μπορούν να πραγματοποιούνται με συμμετοχή πιστών.

Ο Νίκος Αναδιώτης δήλωσε: «Θα ήταν βλασφημία αν έλεγα ότι μπορεί να μεταδοθεί κάποιο νόσημα από τη Θεία Κοινωνία... Περιμένω με μεγάλη προσμονή την Κυριακή. Με μεγάλη χαρά και ανυπομονησία  θα προετοιμαστώ για να προσέλθω στη Θεία Λειτουργία και να μεταλάβω το σώμα και το αίμα του Χριστού. Και εγώ και η οικογένειά μου φυσικά».

H Μαρία Σολωμού τόνισε: «Θα κοινωνήσω την Κυριακή και δεν φοβάμαι τίποτα. Έχω νηστέψει όλη τη Σαρακοστή, αλλά λόγω της Πανδημίας δεν κατάφερα να κοινωνήσω. Δε θέλω να σκέφτομαι τέτοια πράγματα, πιστεύω και θα κοινωνήσω το σώμα και το αίμα του Χριστού. Ο φόβος καμιά φορά νικάει την πίστη. Και ειδικότερα εν μέσω πανδημίας αυτό βλέπουμε να συμβαίνει πιο συχνά. Ο κόσμος αυτή την περίοδο είναι ευάλωτος στο φόβο και ορισμένες φορές νικιέται απ' αυτόν».

Αίσθηση προκάλεσαν και οι πρόσφατες δηλώσεις του τραγουδιστή Νίκου Οικονομόπουλου, ο οποίος είπε σε συνέντευξη που έδωσε με αφορμή τη μεταγραφή του στη Heaven Music:

«Ο κόσμος μπορούσε να πάει στο σούπερ μάρκετ, ενώ στην εκκλησία θα κολλήσει κορονοϊό. Ενώ στο σούπερ μάρκετ δε θα κολλήσει. Λέω το πιο κλασικό και το πιο διαδεδομένο στον κόσμο. Λύσεις υπάρχουν για όλα, όπως βρέθηκαν και για τον κορονοϊό. Δεν υπάρχει λύση για το Χριστό; Δεν έχουμε το Χριστό μέσα μας, αν δεν τον πάρουμε και από τη Θεία Κοινωνία. Τότε παίρνουμε πραγματικά το Χριστό μέσα μας. Εγώ αυτά έχω μάθει από την εκκλησία... Εγώ θα κοινωνούσα αν ο προηγούμενος από εμένα ήταν λεπρός. Ποια είναι η χειρότερη αρρώστια που μπορεί να υπάρχει, που να είναι κολλητική; Εγώ θα πήγαινα, το ομολογώ, το λέω και δημοσίως να το μάθει ο κόσμος, θα το έκανα».

Για το θέμα μίλησε και ο τραγουδιστής Γιώργος Βασιλείου (Αλκαίος). Δείτε το βίντεο από την εκπομπή ««Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα».