Breaking News

Κορονοϊός: Θλιβερό ρεκόρ θανάτων στη Βραζιλία (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Θλιβερό ρεκόρ θανάτων από τον κορονοϊό σημειώθηκε στη Βραζιλία, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση (χθες, Τρίτη 5 Μαΐου) από τις αρχές της χώρας.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει ο ιστότοπος του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ανακοινώθηκαν 600 νέοι θάνατοι σε ένα 24ωρο. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ είχε καταγραφεί στις 28 Απριλίου (474 νεκροί).

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στη χώρα ανήλθε σε 7.921, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι 114.715, αυξημένα κατά 6.935 σε μία μέρα.

Τα περισσότερα κρούσματα έχουν καταγραφεί σε Σάο Πάολο και Ρίο ντε Τζανέιρο στα νοτιοανατολικά και στην πολιτεία Σεαρά στα βορειοανατολικά, όπου η πρωτεύουσα Φορταλέζα θα τεθεί υπό πλήρη lockdown την ερχόμενη Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, το βράδυ της Τρίτης ο υφυπουργός Υγείας, Wanderson Oliveira, τόνισε ότι οι νέοι θάνατοι δεν σημειώθηκαν απαραίτητα το τελευταίο 24ωρο, αλλά καταγράφηκαν επίσημα κατά τη διάρκεια της τελευταίας ημέρας. Επίσης, πρόσθεσε ότι υπάρχουν πάνω από 100.000 τεστ που διεξήχθησαν από ιδιωτικά εργαστήρια, τα οποία δεν έχουν καταχωρηθεί επίσημα από την κυβέρνηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο του CGTN.