Breaking News

Μπαράζ σεισμικών δονήσεων αναστάτωσαν την Κρήτη (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μπαράζ σεισμικών δονήσεων αναστάτωσαν χθες την Κρήτη, από νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου. Νωρίς το πρωί της Κυριακής ο Γεράσιμος Χουλιάρας έγραψε στο Facebook:

«Καλημέρα σας με τη συνέχεια στην ενημέρωση σας μετά τα 6 Ρίχτερ νότια της Κρήτης που έγιναν χτες. Ο ισχυρός σεισμός των 5,0 Ρίχτερ που ακολούθησε αμέσως μετά και η παραγωγή μικρότερου μεγέθους σεισμών, δείχνει μέχρι στιγμής μια ικανοποιητική φθίνουσα πορεία τις πρώτες 24 ώρες».

Χθες ο γνωστός σεισμολόγος είχε ενημερώσει: «Ισχυρός σεισμός μεγέθους 6 Ρίχτερ έγινε στις 3:51 μμ σε υποθαλάσσιο επίκεντρο 64 χιλιόμετρα νότια από την Ιεράπετρα Κρήτης και σε επιφανειακό εστιακό βάθος 9 χιλιομέτρων. Η μεγάλη απόσταση από το νησί είναι σημαντική για την απόσβεση της ενέργειας. Επίσης σας ενημερώνω ότι καταγράφουμε μικρότερες δονήσεις και είχαμε και έναν μικρότερο σεισμό κατά μια τάξη μεγέθους 5,0 Ρίχτερ, πιο νότια στα 123 χιλιόμετρα απόσταση στις 4:33 μμ, που είναι θετική ένδειξη ότι τα 6 Ρίχτερ με μεγάλη πιθανότητα είναι ο κύριος σεισμός».

Δείτε τις αναρτήσεις του και τα βίντεο από τα χθεσινοβραδινά δελτία του ANT1 και του Open.