Breaking News

Πακιστάν: Αεροπορική τραγωδία με δεκάδες νεκρούς (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Αεροπορική τραγωδία σημειώθηκε στο Πακιστάν με επιβατικό αεροσκάφος της Pakistan International Airlines (PIA - Πακιστανικές Διεθνείς Αερογραμμές), το οποίο απογειώθηκε από την πόλη Λαχόρη και συνετρίβη σε μια κατοικημένη περιοχή του Καράτσι.

Το αεροπλάνο μετέφερε 99 επιβαίνοντες (91 επιβάτες και 8 μέλη πλήρωμα). Δύο άτομα κατάφεραν να επιζήσουν, ενώ οι υπόλοιποι 97 επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί. Η αρχική ενημέρωση έκανε λόγο για 76 νεκρούς.

Όπως μεταδίδει το σάιτ του BBC, η πτήση PK8303 πλησίαζε στο διεθνές αεροδρόμιο της πόλης Καράτσι στις 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής (τοπική ώρα). Είχε λάβει άδεια να προσγειωθεί, αλλά οι πιλότοι αποφάσισαν να ματαιώσουν την προσγείωση και να επιχειρήσουν μια δεύτερη προσπάθεια.

Πριν τη συντριβή ο πιλότος ενημέρωσε τον πύργο ελέγχου για την κατάσταση και εξέπεμψε SOS. Σε ηχητικό βίντεο με τη συνομιλία, που δημοσιεύτηκε στα τοπικά μέσα, ακούγεται να λέει ότι το αεροσκάφος έχει πρόβλημα στους κινητήρες.

Ένας επιζών είπε ότι μεσολάβησαν 10-15 λεπτά μεταξύ της πρώτης απόπειρας προσγείωσης και της συντριβής.

Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στο BBC ότι είχε ακούσει έναν έντονο ήχο και βγήκε έξω από το σπίτι του. "Σχεδόν τέσσερα σπίτια κατέρρευσαν εντελώς, υπήρχε πυρκαγιά και καπνός" είπε, μεταξύ άλλων.

Το αεροπλάνο ήταν πολύ κοντά στην περίμετρο του διαδρόμου όταν χτύπησε σπίτια στην κατοικημένη περιοχή Model Colony της πόλης, ενώ καταστράφηκαν και αυτοκίνητα.

Δείτε τα βίντεο.