Breaking News

Πρόκληση Ερντογάν: «Προσευχή στην Αγία Σοφία» ανήμερα της Άλωσης (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ανάγνωση του κορανίου και προσευχή στην Αγία Σοφία ανήγγειλε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την 29η Μαΐου, ημερομηνία Άλωσης της Κωνσταντινούπολης.

Όπως μετέδωσε το Euronews, μετά το τέλος του υπουργικού συμβουλίου (μέσω τηλεδιάσκεψης) την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας απηύθυνε διάγγελμα για το επόμενο στάδιο χαλάρωσης των μέτρων από την πανδημία από την 1η Ιουνίου, ανακοινώνοντας, επίσης, τις μεγαλοπρεπείς εκδηλώσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Κωνσταντινούπολη, με αποκορύφωμα την Αγία Σοφία.

«Θα παρακολουθήσουμε πολλά σημαντικά προγράμματα με το έθνος μας για την 567η επέτειο της κατάκτησης της Κωνσταντινούπολης. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ για την κατάκτηση, που διοργανώνεται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, θα αναγνωσθεί το κοράνι και θα τελεστεί προσευχή στην Αγία Σοφία» είπε ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει εάν η προσευχή θα διαβαστεί στο εσωτερικό ή στον προαύλιο χώρο.

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα την Πέμπτη - όπως θα δείτε στο 2ο βίντεο του Open - είχε ανακοινωθεί ότι η προσευχή ακυρώθηκε.