Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Αφιέρωμα στον Στράτο Διονυσίου (Επεισόδιο 30-5-2020)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Με ένα αφιέρωμα στον άρχοντα του λαϊκού τραγουδιού, Στράτο Διονυσίου - με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών από την ημέρα που ο μεγάλος καλλιτέχνης «έφυγε» από κοντά μας -, επέστρεψε στην ΕΡΤ1 το βράδυ του Σαββάτου 30 Μαΐου η εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο.

Στην εκπομπή φιλοξενήθηκαν οι τρεις γιοι και άξιοι συνεχιστές του, Άγγελος, Στέλιος και Διαμαντής, οι οποίοι ερμήνευσαν πολυαγαπημένα τραγούδια και μοιράστηκαν με τους τηλεθεατές τρυφερές οικογενειακές στιγμές με τον πατέρα τους.

Επίσης, οι συνθέτες Τάκης Μουσαφίρης και Θανάσης Πολυκανδριώτης κατέθεσαν τις δικές τους εμπειρίες με τον αξέχαστο τραγουδιστή, ενώ οι κυρίες Λιζέττα Νικολάου και Κική Λουκά, συνεργάτιδες του Στράτου, μας ταξίδεψαν στο παρελθόν με τις υπέροχες φωνές τους. Ανατρεπτικό στιγμιότυπο, η παρουσία του Μίλτου Πασχαλίδη, ο οποίος τραγούδησε Στράτο με τη χαρακτηριστική του φωνή, αποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχουν σύνορα σ' αυτές τις ποιότητες...

«Όταν άκουσα τον Στράτο, συγκλονίστηκα» τόνισε ο ανεπανάληπτος Μίμης Πλέσσας, ο οποίος υπέγραψε το εμβληματικό ζεϊμπέκικο «Βρέχει Φωτιά Στη Στράτα Μου».

Η Αγνή Καλουμένου πήρε τη σκυτάλη για τη νέα γενιά, χαρίζοντας φρέσκες πινελιές στο αφιέρωμα, με τον αγαπημένο φίλο της οικογένειας, Σπύρο Λιβαθινό - παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού - να μεταφέρει γλυκές ιστορίες από τη γνωριμία και τη φιλία τους.

Στο αφιέρωμα παρουσιάστηκε σπάνιο υλικό από το προσωπικό αρχείο της οικογένειας και το πολύτιμο Αρχείο της ΕΡΤ.