Breaking News

Συνεχίζονται οι ταραχές στις ΗΠΑ για το θάνατο του George Floyd - Τρίτη νύχτα επεισοδίων (videos+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένα αστυνομικό τμήμα στη Μινεάπολη των ΗΠΑ τυλίχθηκε στις φλόγες το βράδυ της Πέμπτης, κατά τη διάρκεια μιας τρίτης νύχτας διαδηλώσεων και επεισοδίων για το θάνατο του Αφροαμερικανού George Floyd.

Όπως αναφέρει το BBC, o Donald Trump τόνισε στο Twitter ότι οι «κακοποιοί» «ατιμάζουν τη μνήμη» του 46χρονου George Floyd, ο οποίος πέθανε το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, κατά τη διάρκεια της βiαιης προσαγωγής του από αστυνομικούς.


Ο Αμερικανός Πρόεδρος διεμήνυσε ότι «Όταν αρχίζει λεηλασία, αρχίζουν και τα πυρά». «Δεν μπορώ να μείνω αδρανής και να βλέπω αυτό να συμβαίνει σε μια μεγάλη αμερικανική πόλη, τη Μινεάπολη. Ολική έλλειψη ηγεσίας. Ή ο πολύ αδύναμος Ριζοσπαστικός Αριστερός Δήμαρχος, Jacob Frey, θα θέσει υπό έλεγχο την πόλη ή θα στείλω την Εθνοφρουρά και θα ολοκληρώσω τη δουλειά...» έγραψε ο Trump.



Οι ταραχές συνεχίζονται, παρά το γεγονός ότι ο κυβερνήτης της Μινεσότα διέταξε την ανάπτυξη εκατοντάδων μελών της Εθνοφρουράς για την αποκατάσταση της τάξης, επισημαίνει το BBC.

Το βίντεο, που είχε έρθει στη δημοσιότητα (δείτε το απόσπασμα στο 2ο βίντεο του CBS News), δείχνει έναν αστυνομικό να ξαπλώνει μπρούμυτα τον George Floyd, δίπλα από το περιπολικό, βάζοντας το γόνατο στο λαιμό του, ενώ ένας δεύτερος παρακολουθεί.