Breaking News

Σύψας: «Σε ενδεχόμενο δεύτερο κύμα κορονοϊού δεν πιστεύω ότι θα χρειαστούν σκληρά μέτρα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας ΕΚΠΑ Νικόλαος Σύψας μίλησε, μεταξύ άλλων, στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» για το σενάριο του εμβολιασμού κατά της φυματίωσης για να αντιμετωπιστεί ο κορονοϊός, τις έρευνες που γίνονται για το εμβόλιο, αλλά και για την επιστροφή των μικρών μαθητών στα σχολεία, επισημαίνοντας ότι τώρα είναι η καλύτερη εποχή για να πάνε τα παιδιά στο σχολείο.

«Αν και δεν υπάρχουν βεβαιότητες, το πιο πιθανό σενάριο είναι ότι το φθινόπωρο θα έρθει και δεύτερο κύμα, αλλά θα είμαστε οχυρωμένοι καθώς θα είμαστε πιο έτοιμοι, ενώ ενδεχομένως να έχουμε και κάποιο φάρμακο. Δεν πιστεύω ότι θα χρειαστεί να πάρουμε πολύ σκληρά μέτρα του τύπου της απαγόρευσης κυκλοφορίας» τόνισε ο Νικόλαος Σύψας.

Σε ερώτηση σχετικά με τα 18 κρούσματα που ανακοινώθηκαν χθες στην Ελλάδα, απάντησε: «Αυτό μας θυμίζει ότι ο ιός δεν έχει φύγει, είναι ακόμα εδώ. Η πανδημία είναι γύρω μας, που σημαίνει ότι αν δεν πάρουμε σχολαστικά τα μέτρα απόστασης ο ιός θα επιστρέψει. Χθες τα περισσότερα κρούσματα ήταν από κλειστές δομές. Θα ανησυχούσαμε περισσότερα αν τα κρούσματα ήταν "ορφανά". Γνωρίζουμε ότι οι κλειστές δομές είναι ένα πρόβλημα, αλλά είναι πολύ πιο εύκολα διαχειρίσιμο σε σχέση με τα "ορφανά" κρούσματα».