Breaking News

Ο Trump αποχώρησε από συνέντευξη Τύπου μετά από λογομαχία με δημοσιογράφο κινεζικής καταγωγής (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Πανεπιστημίου Johns Hopkins (20:30 το βράδυ της Δευτέρας, τοπική ώρα - 03:30 ξημερώματα Τρίτης, ώρα Ελλάδας) ο ημερήσιος αριθμός θανάτων από τον κορονοϊό στις ΗΠΑ διατηρήθηκε για δεύτερη μέρα κάτω από 900. 

Συγκεκριμένα η χώρα κατέγραψε 830 θανάτους σε ένα 24ωρο, με τους νεκρούς να ξεπερνάνε τις 81 χιλιάδες. Μία μέρα πριν οι νέοι θάνατοι ήταν 776.

Χθες, Δευτέρα, ο Donald Trump διέκοψε τη συνέντευξη Τύπου στον Λευκό Οίκο, έπειτα από λογομαχία με κινεζικής καταγωγής ανταποκρίτρια του CBS.


Συγκεκριμένα, η Weijia Jiang, η οποία έχει γεννηθεί στην Κίνα, αλλά μεγάλωσε στην Αμερική, ρώτησε τον Trump:

«Έχετε πει πολλές φορές ότι οι ΗΠΑ τα πάνε πολύ καλύτερα σε σχέση με άλλες χώρες σε ό,τι αφορά τα διαγνωστικά τεστ. Γιατί αυτό έχει σημασία, γιατί αυτό είναι ένας διεθνής ανταγωνισμός για σας, ενώ κάθε μέρα πεθαίνουν τόσοι Αμερικανοί και ακόμη βλέπουμε περισσότερα κρούσματα;».

«Χάνουν τη ζωή τους άνθρωποι σε όλο τον κόσμο και ίσως αυτή να είναι μια ερώτηση που θα έπρεπε να γίνει στην Κίνα. Μη ρωτάτε εμένα, να πάτε να ρωτήσετε την Κίνα! Όταν τους ρωτήσετε θα έχετε και μία ασυνήθιστη απάντηση» απάντησε ο Trump.

H Jiang ρώτησε με απορία, αφήνοντας να εννοηθεί ότι καταφέρθηκε εναντίον της Κίνας λόγω της καταγωγής της: «Γιατί το λέτε αυτό σ’ εμένα, ειδικά;».

«Θα το έλεγα σε οποιονδήποτε μου έθετε μια τόσο μοχθηρή ερώτηση όπως αυτή» απάντησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος αποχώρησε, χωρίς να απαντήσει σε νέα ερώτηση της δημοσιογράφου.


Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο του Euronews.