Breaking News

Δωροθέα Μερκούρη: «Οι Έλληνες φοβούνται πλέον να φλερτάρουν - Οι Ιταλοί το κάνουν πιο... σκερτσόζικα» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η Ελληνοϊταλίδα ηθοποιός και μοντέλο Δωροθέα Μερκούρη φιλοξενήθηκε στο πλατό της εκπομπής «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα», όπου παρουσίασε μία συνταγή για αυθεντικό «pesto». Νωρίτερα, είπε - μεταξύ άλλων - στον παρουσιαστή:

«Αισθάνομαι και Ελληνίδα και Ιταλίδα. Ο μπαμπάς ήταν Ιταλός και η μαμά Ελληνίδα. Γεννήθηκα στο Τορίνο, αλλά είμαστε από την Καλαβρία, τη νότια Ιταλία, στο "παπούτσι" κάτω. Τότε ο μπάμπάς μου, όπως όλοι οι Νότιοι, μετανάστευαν για δουλειά στη βόρεια Ιταλία. Ο φτωχός νότος και ο πλούσιος βορράς, συμβαίνει ακόμα και σήμερα.

Όλη η οικογένειά μου είναι από την Καλαβρία, αλλά μένουμε Ρώμη, Μιλάνο, Φλωρεντία. Κάποιοι έχουν παραμείνει στη νότια Ιταλία, όπου πηγαίνουμε όλοι πολύ συχνά για γάμους, βαφτίσια κλπ.

Λόγω του κορονοϊού έχω να πάω στην Ιταλία από τον Ιανουάριο. Θεωρώ ότι η Ελλάδα και η Ιταλία είναι οι ωραιότερες χώρες.

Οι άντρες και των δύο χωρών φλερτάρουν, αλλά οι Ιταλοί το κάνουν λίγο πιο "σκερτσόζικα" και πιο χαλαρά, δε φοβούνται τόσο πολύ. Ο Έλληνας έχει αρχίσει νομίζω και φοβάται, σε αντίθεση με παλιότερα.

Θεωρώ ότι οι νέοι Έλληνες δεν φλερτάρουν τόσο πολύ πια, το κάνουν μόνο διαδικτυακά και χάνεται η μαγεία...».



Η Δωροθέα Μερκούρη γεννήθηκε στην Ιταλία, όπου και πέρασε τα παιδικά της χρόνια. Κατά τη διάρκεια της εφηβείας της εγκαταστάθηκε με τους γονείς της στην Ελλάδα. Σε ηλικία 17 ετών ξεκίνησε να δουλεύει ως μοντέλο, αρχικά στην Ελλάδα και στη συνέχεια στο εξωτερικό.

Παράλληλα με την ενασχόλησή της με το modeling έκανε μαθήματα υποκριτικής, κάνοντας το κινηματογραφικό της ντεμπούτο ως ηθοποιός το 1999. Εκείνη τη χρονιά έπαιξε στην ταινία μικρού μήκους "Madame Zander" αμερικανικής παραγωγής, ενώ την ίδια περίοδο έπαιξε στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του Πάνου Κούτρα "Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά".

Τρία χρόνια μετά, το 2002, πρωταγωνίστησε μαζί με τους Μπαρτ Γιανγκ και Richard Steinmetz στην αμερικανική κωμωδία "And she was". Το 2003 έπαιξε στην ταινία του Νίκου Περάκη "Η Λίζα και όλοι οι άλλοι", που ήρθε πρώτη ανάμεσα σε 20 ταινίες εκείνη τη χρονιά στην Ελλάδα.

Ακολούθησε η ιταλική παραγωγή "Che ne sarà di noi" το 2004. Το 2007 έπαιξε στην ταινία "Fishtales" ενώ το 2011 έλαβε μέρος στις κινηματογραφικές παραγωγές "Without borders" και "Taglinetto". To 2017 συμμετείχε στην ταινία "Ο Θησαυρός" του Στράτου Μαρκίδη.

Στην τηλεόραση έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο το 2006 παίζοντας σε ένα επεισόδιο της σειράς "Επτά Θανάσιμες Πεθερές". Από το 2007 μέχρι το 2008 έκανε μία έκτακτη συμμετοχή στην δραματική σειρά "Αν μ' αγαπάς".

Το 2010 έλαβε μέρος στην τηλεταινία "Un cane per due" που προβλήθηκε στην ιταλική τηλεόραση. Ακολούθησε η συμμετοχή της στη ρωσική δραματική σειρά εποχής "Anna German", ενώ το 2018 έλαβε μέρος στον έκτο κύκλο του χορευτικού show "Dancing with the stars".

Με πληροφορίες από: wikipedia