Breaking News

Γιώργος Τσούλης: «Έχασα 45 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι - Ήμουν κάφρoς στις κουζίνες» (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μία συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στα «Μεσάνυχτα», ο Γιώργος Τσούλης - ο σεφ που γνωρίσαμε μέσα από την τηλεόραση - εξομολογήθηκε πως έχει υπάρξει παχύσαρκος στο παρελθόν και ότι έχασε 45 κιλά μέσα σε ένα καλοκαίρι, φτάνοντας στα πρόθυρα της νευρικής ανορεξίας. Συγκεκριμένα, είπε στην Ελεονώρα Μελέτη:


«Είμαι 32 χρονών. Είχα φτάσει στο σχολείο να ζυγίζω 110 κιλά... Ενώ είχα φίλους, οι ίδιοι οι φίλοι μου με έκραζαν. Με έλεγαν φοράδα, αγελάδα... Γιατί τα κιλά δεν τα έπαιρνα στην κοιλιά, τα έπαιρνα στα μπoύτια. Δεν το έπαιρνα στην πλάκα. Τους το είπα όταν μεγάλωσα και βγήκα στην τηλεόραση.

Δεν με γνώρισε κανένας όταν μετά το καλοκαίρι γύρισα στο σχολείο με 65 κιλά... Δεν το πίστευαν. Οι περισσότεροι νόμιζαν πως έπαιρνα ναρκωτικά, όπως και η οικογένειά μου.

Ήταν το πιο λάθος πράγμα που έκανα στον εαυτό μου. Το είχα κάνει ακραία, έφτασα στο σημείο να μην τρώω τίποτα. Μου είχε γίνει εμμονή. Ανορεξία...

Ήμουν στο χωριό και είχα ζυγαριά στο δωμάτιο και ζυγιζόμουν κάθε πρωί. Έτρωγα ένα γιαούρτι το βράδυ. Το έκοψα το γιαούρτι. Έτρωγα λιγότερο το μεσημέρι, το έκοψα και το μεσημεριανό. Και μετά έτρωγα λίγο το πρωί, το έκοψα και το πρωινό. Το αποτέλεσμα ήταν να μην τρώω τίποτα και να μην έχω δύναμη. Να ξυπνάω και να ξανακοιμάμαι. Μετά γιατροί και ψυχολόγοι...

Δεν είχα κάποιον να με προσέξει τότε, γιατί οι γονείς μου δούλευαν και μας έστελναν τα καλοκαίρια στο χωριό...

Τώρα είμαι μια χαρά. Δε με βλέπω παχύ, αλλά θα μπορούσα να χάσω 1-2 κιλά... Όταν είσαι τόσα πολλά χρόνια παχύς δεν σου βγαίνει εύκολα αυτό το πράγμα και χρειάζεσαι πολλή βοήθεια...».

Μεταξύ, άλλων, ο Γιώργος Τσούλης αναφέρθηκε και στη σύντροφό του, αποκαλύπτοντας ότι χάρη σ’ εκείνη σταμάτησε να κάνει μπoύλινγκ στους νέους μάγειρες:

«Ξεκίνησα σε ένα από τα μεγαλύτερα εστιατόρια στην Ελλάδα, όπου το επίπεδο ήταν πάρα πολύ υψηλό. Τότε ήμουν 19-20 χρονών και έπρεπε να φτάσω στο επίπεδο των άλλων μαγείρων μέσα σε λίγους μήνες. Ερχόταν ο σεφ και μου φώναζε καθημερινά μέσα στο αυτί μου "Δεν κάνεις, δεν είσαι καλός μάγειρας". Αυτός ο ψυχολογικός πόλεμος με έκανε καλύτερο γιατί πείσμωνα... Έμαθα έτσι και πήγα κι εγώ μετά μ' αυτό το σκεπτικό...

Μετά, που έγινα υπεύθυνος σε κουζίνα, δεν ήταν ότι ήθελα να εκμεταλλευτώ την εξουσία που είχα, αλλά πίστευα ότι έτσι θα μάθει πιο γρήγορα ο μάγειρας, που ήταν πολύ μεγάλο λάθος. Ήμουν κάφρος μέσα στις κουζίνες...

Δεν λέγονται όσα έλεγα... Είχα πολύ άσχημη συμπεριφορά, αλλά όταν γύριζα στο σπίτι έκλαιγα, στεναχωριόμουν που το έκανα αυτό. Ήξερα μέσα μου ότι ήταν λάθος ο τρόπος που συμπεριφέρθηκα, αλλά εκείνη τη στιγμή το έκανα γιατί πίστευα ότι μόνο έτσι θα μάθει κάποιος.

Η κοπέλα μου, η Μαριαλένα, με βοήθησε να αλλάξω συμπεριφορά. Την έπαιρνα τηλέφωνο κλαίγοντας και τις έλεγα τι έκανα.... Με έχει βοηθήσει πάρα πολύ σε όλο αυτό...»

Δείτε τα βίντεο.