Breaking News

«Ιστορίες μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη: «Ελληνικό κόσμημα: H νέα χρυσή εποχή» (trailer)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Από τα μεγαλύτερα καταστήματα του κόσμου μέχρι το κόκκινο χαλί, το σύγχρονο ελληνικό κόσμημα βρίσκεται σήμερα στην κορυφή. Τη νέα χρυσή εποχή μιας ελληνικής τέχνης, που ταξιδεύει από την αρχαιότητα, αφηγούνται οι «Ιστορίες Μόδας» με την Κάτια Ζυγούλη, το Σάββατο 13 Ιουνίου, στις 16:00, στην ΕΡΤ1.

Οι επιτυχίες των νεότερων Ελλήνων κοσμηματοποιών που δραστηριοποιούνται στην εγχώρια και τη διεθνή αγορά, δεν βασίζονται μόνο στο ταλέντο, αλλά και στην υψηλή ποιότητα και τη σκληρή δουλειά. Από τον δημιουργικό πάγκο, όπου συνεχίζοντας μια παράδοση αιώνων οι Έλληνες τεχνίτες πραγματοποιούν τα πρωτοποριακά σχέδια των σύγχρονων Ελλήνων δημιουργών, μέχρι την εικόνα που οι τελευταίοι παρουσιάζουν στον κόσμο, οι «Ιστορίες Μόδας» διηγούνται ένα πραγματικό success story που μας κάνει υπερήφανους.

Στην Κάτια Ζυγούλη, η πρωτοπόρος Ιλεάνα Μακρή εξηγεί πώς το σύγχρονο ελληνικό κόσμημα με τη διεθνή καριέρα αφήνει πίσω του τις αρχαιοελληνικές αναφορές, ενώ ο Γιάννης Σεργάκης, ιδρυτής του Yannis Sergakis Adornments, σημειώνει ότι επιθυμεί τα κοσμήματά του να φοριούνται από το πρωί έως το βράδυ.

Για τη Λητώ Καρακωστάνογλου το κόσμημα είναι σαν ένα φυλαχτό που προσφέρει προστασία, με κάθε κομμάτι να αφηγείται τη δική του ιστορία. Η Χριστίνα Σούμπλη μιλάει για τη χειροποίητη διάσταση και την τεχνική που χαρακτηρίζει τη δουλειά της. Η Νίκη Λαλιώτη, στενή συνεργάτις του Νίκου Κούλη, μοιράζεται τη διαδρομή του δημιουργού, ο οποίος στις αρχές του χρόνου έλαβε μια μεγάλη διάκριση, το Βραβείο Καλύτερου Σχεδιαστή της χρονιάς από την Ένωση Αμερικανών Κοσμηματοπωλών.


Παρουσίαση – αφήγηση: Κάτια Ζυγούλη
Ιδέα – Καλλιτεχνική επιμέλεια: Άννα Παπανικόλα
Αρχισυνταξία: Έλις Κις
Σύνταξη: Βιβή Μωραΐτου
Σκηνοθεσία: Λεωνίδας Πανονίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ευθύμης Θεοδόσης
Διεύθυνση παραγωγής: Γιώργος Κολλάρος
Παραγωγή: Μάριαμ Κάσεμ – Filmiki Productions