Breaking News

Κορονοϊός: Πάνω από 1.000 οι νέοι θάνατοι στις ΗΠΑ - Νέο επίκεντρο της πανδημίας η Λατινική Αμερική (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σχεδόν δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν προσβληθεί από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ, όπου καταγράφηκαν επιπλέον 1.082 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς ως το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας).

Η ισχυρότερη οικονομική δύναμη του πλανήτη υφίσταται σε απόλυτους αριθμούς το πιο βαρύ χτύπημα εξαιτίας της πανδημίας παγκοσμίως, σε αριθμό θανάτων (112.833) όσο και σε αριθμό μολύνσεων.

Η χώρα συνεχίζει να καταγράφει περίπου 20.000 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον κορονοϊό καθημερινά και δυσκολεύεται να κατέβει από αυτό το πλατό, καθώς κάποιες πολιτείες παίρνουν τη σκυτάλη από άλλες.

Στη Λατινική Αμερική και στην Καραϊβική, ο αριθμός των θανάτων, εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, ξεπέρασε το βράδυ της Τετάρτης το όριο των 70.000, με πάνω από τα μισά θύματα να εντοπίζονται στη Βραζιλία, σύμφωνα με την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, που βασίζεται στις επίσημες ανακοινώσεις των αρχών των κρατών της περιφέρειας.

Από το σχεδόν 1,5 εκατ. ανθρώπους που μολύνθηκαν από τον SARS-CoV-2 στην περιοχή, οι 71.104 υπέκυψαν στην COVID-19, εκ των οποίων 39.680 στη Βραζιλία, τη χώρα όπου καταγράφεται ο τρίτος βαρύτερος απολογισμός θυμάτων στον κόσμο. Τα επίσημα δεδομένα αναμφίβολα είναι κατώτερα των πραγματικών αριθμών, σύμφωνα με μεγάλο μέρος της επιστημονικής κοινότητας.

Δείτε το βίντεο του Euronews με την εξέλιξη του κορονοϊού στην Ευρώπη. Διαβάστε περισσότερα στο gr.euronews.com...