Breaking News

Σκηνές χάους για 6η νύχτα στις ΗΠΑ (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Νύχτα επεισοδίων, η 6η συνεχόμενη στις ΗΠΑ, με τους διαδηλωτές να βγαίνουν στους δρόμους σε δεκάδες πόλεις, αγνοώντας τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας.

Οι διαδηλώσεις είχαν ξεκινήσει στη Μινεάπολη, μετά τη δολοφονία του George Floyd το βράδυ της περασμένης Δευτέρας.

To βίντεο, που είχε έρθει στη δημοσιότητα, έδειχνε έναν αστυνομικό να έχει το γόνατό του στο λαιμό του 46χρονου Αφροαμερικανού, για τον οποίο έχει δημιουργηθεί ένα γκράφιτι κοντά στο σημείο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.


Η Εθνοφρουρά έχει ενεργοποιηθεί σε πολλές πολιτείες. Το βράδυ της Κυριακής η αστυνομία έκανε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές έξω από τον Λευκό Οίκο, που φώναζαν συνθήματα κατά του ρατσισμού, κρατούσαν πλακάτ και έβαλαν φωτιές.

Σύμφωνα με το BBC, πληροφορίες αναφέρουν ότι το βράδυ της περασμένης Παρασκευής ο Donald Trump μεταφέρθηκε για λίγο από τη μυστική υπηρεσία σε υπόγεια αποθήκη στο Λευκό Οίκο, για την ασφάλειά του.

Υπήρξαν πολλές περιπτώσεις βανδαλισμού οχημάτων της αστυνομίας την Κυριακή, επισημαίνει το BBC, όπως και περιστατικά λεηλασίας.


Μεταξύ άλλων, στη Φιλαδέλφεια τοπικοί σταθμοί έδειξαν ανθρώπους να καταστρέφουν οχήματα της αστυνομίας και να λεηλατούν τουλάχιστον ένα κατάστημα, ενώ περιστατικά λεηλασίας αναφέρθηκαν και στη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια.

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.