Breaking News

Αφιέρωμα στους τρεις μήνες της πανδημίας στην αυλαία του «iNFO-19» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ της Τρίτης η εκπομπή «iNFO-19», με τη Νίκη Λυμπεράκη, έριξε αυλαία στο Open, καθώς η χώρα επιστρέφει σταδιακά στην - καλοκαιρινή πλέον - κανονικότητα.

Η Νίκη Λυμπεράκη συζήτησε στο στούντιο με τον συγγραφέα Χρήστο Χωμενίδη για όσα αφήνουν πίσω τους η πανδημία και η καραντίνα και όσα πιθανόν ανέδειξαν στο συλλογικό μας χαρακτήρα, για τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τις έκτακτες περιστάσεις που ζήσαμε και για το πώς θα πορευθεί η ελληνική κοινωνία μετά την τραυματική αυτή εμπειρία.

Επίσης, σε μία ανασκόπηση στα δραματικά γεγονότα που σημάδεψαν ολόκληρον το κόσμο τους τελευταίους μήνες, παρουσιάστηκαν οι βασικοί σταθμοί της υγειονομικής κρίσης.

Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας Χαράλαμπος Γώγος ανέλυσε τους κινδύνους που ελλοχεύουν και τις ελπίδες της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας για την ανάπτυξη θεραπευτικών και προληπτικών μέτρων για τον COVID-19.

Ακόμη, σε ζωντανή σύνδεση με τη Μινεάπολη των ΗΠΑ, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μινεσότα, Λουκάς Καραμπαρμπούνης, αναφέρθηκε στα βαθύτερα αίτια των ταραχών που ξεκίνησαν από την πόλη αυτή - μετά τη δολοφονία του 46χρονου Αφροαμερικανού George Floyd - και παίρνουν χαρακτηριστικά πανεθνικής εξέγερσης.