Breaking News

Βρετανία: Συγκρούσεις ακροδεξιών με αντιρατσιστές διαδηλωτές στο Λονδίνο (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο σε διάφορες βρετανικές πόλεις, όπως το Λονδίνο, το Μπράιτον, το Μπρίστολ και το Νιουκάστλ.

Στο Λονδίνο σημειώθηκε ένταση στην πλατεία Trafalgar και στο σταθμό Waterloo, καθώς υπήρξαν συγκρούσεις μεταξύ ακροδεξιών - που συμμετείχαν σε αντιδιαδήλωση για να προστατεύσουν, όπως ισχυρίστηκαν, μνημεία τα οποία βρέθηκαν στο στόχαστρο λόγω διασυνδέσεων με το αποικιοκρατικό παρελθόν της χώρας -, αστυνομικών και διαδηλωτών του κινήματος Black Lives Matter, το οποίο εκστρατεύει ενάντια στον ρατσισμό.


Σύμφωνα με τη Daily Mail, η αστυνομία επιβεβαίωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι συνελήφθησαν για αδικήματα, όπως συμμετοχή στα επεισόδια και επίθεση σε αστυνομικούς, κατοχή ναρκωτικών κλπ.

Ο πρωθυπουργός Boris Johnson, ο οποίος νωρίτερα είχε προτρέψει τον κόσμο να αποφευχθούν όλες οι μαζικές διαδηλώσεις λόγω κορονοϊού, έγραψε στο Twitter:

«Η ρατσιστική κακοποιία δεν έχει θέση στους δρόμους μας. Οποιοσδήποτε επιτίθεται στην αστυνομία θα αντιμετωπίζει την πλήρη ισχύ του νόμου. Αυτές οι πορείες και οι διαδηλώσεις έχουν ανατραπεί από τη βία και παραβιάζουν τις τρέχουσες οδηγίες. Ο ρατσισμός δεν έχει κανένα ρόλο στο Ηνωμένο Βασίλειο και πρέπει να συνεργαστούμε για να το κάνουμε πραγματικότητα».


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ του Euronews.