Breaking News

Αγία Σοφία: Ιστορικό έγκλημα Ερντογάν - Eκρηκτικό το κλίμα στην Κωνσταντινούπολη - 24 Ιουλίου η πρώτη προσευχή (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Σε μια μαύρη σελίδα για την ιστορία της, η καθοδηγούμενη από τον Ερντογάν Δικαιοσύνη, ανέτρεψε σήμερα, μετά από 86 ολόκληρα χρόνια, το διάταγμα του Κεμάλ Ατατούρκ που μετέτρεπε την Αγία Σοφία σε μουσείο.

Το «πράσινο φως» δόθηκε για να γίνει τζαμί η Αγία Σοφία, καθώς, σύμφωνα με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας της Τουρκίας, ακυρώνεται το προεδρικό διάταγμα του Ατατούρκ.

Η είδηση ταξίδεψε αστραπιαία σε κάθε γωνιά του πλανήτη, ενώ ο Ερντογάν, που επιχειρεί να αναβιώσει το Οθωμανικό παρελθόν, βάζοντας ταφόπλακα στον κοσμικό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, έσπευσε να καλωσορίσει την απόφαση γράφοντας στο twitter: «Καλορίζικο το τζαμί της Αγίας Σοφίας».

Το κλίμα είναι εκρηκτικό στην Κωνσταντινούπολη, με την αστυνομία να έχει κλείσει το χώρο μπροστά από την Αγία Σοφία προκειμένου να μην μπουν οι φανατικοί ισλαμιστές που βρίσκονται στην περιοχή και δημιουργηθούν έκτροπα.

Αργότερα - όπως θα δείτε στο τελευταίο βίντεο του Open -, σε διάγγελμά του ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι η πρώτη προσευχή στην Αγία Σοφία θα διαβαστεί την Παρασκευή 24 Ιουλίου.