Breaking News

Bayonne: Πέθανε ο οδηγός λεωφορείου που δέχτηκε επίθεση από επιβάτες που αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες (video+photo)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ένας οδηγός λεωφορείου πέθανε την Παρασκευή στη Γαλλία, πέντε ημέρες μετά την επίθεση από επιβάτες, οι οποίοι είχαν αρνηθεί να τηρήσουν τους κανόνες προστασίας από τον κορονοϊό και συγκεκριμένα αρνήθηκαν να φορέσουν μάσκες.

Όπως μεταδίδει ο ιστότοπος του BBC, ο 59χρονος Philippe Monguillot είχε μείνει εγκεφαλικά νεκρός, μετά την επίθεση στη νοτιοδυτική πόλη Bayonne το βράδυ της περασμένης Κυριακής.

Σύμφωνα με το BBC, η κόρη του Marie είπε στο γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων AFP: «Αποφασίσαμε να τον αφήσουμε να "φύγει"», τονίζοντας ότι οι γιατροί συμφώνησαν.

Δύο νεαροί άνδρες ηλικίας περίπου 20 ετών συνελήφθησαν και κατηγορήθηκαν για απόπειρα δολοφονίας. Δύο άλλοι κατηγορήθηκαν για αποτυχία να βοηθήσουν ένα άτομο σε κίνδυνο, ενώ ένας πέμπτος κατηγορήθηκε για απόπειρα απόκρυψης υπόπτου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Monguillot δέχτηκε επίθεση όταν ζήτησε από τρεις άντρες να φορέσουν μάσκες, ενώ  προσπάθησε, επίσης, να ελέγξει το εισιτήριο ενός άλλου άνδρα.

Οι μάσκες προσώπου είναι υποχρεωτικές στις δημόσιες συγκοινωνίες στη Γαλλία, με τον δήμαρχο της Bayonne να χαρακτηρίζει την επίθεση ως «βάρβαρη πράξη».

Την περασμένη Τετάρτη, χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν σε πορεία διαμαρτυρίας στην πόλη. Οι περιφερειακές υπηρεσίες λεωφορείων δέχτηκαν πλήγμα, καθώς οι οδηγοί είχαν αρνηθεί να εργαστούν μετά το συμβάν, επισημαίνει το BBC.

Στο στιγμιότυπο, που ακολουθεί, η σύζυγός του, Veronique Monguillot, κρατά μία κοινή τους φωτογραφία κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης διαμαρτυρίας.


Δείτε το βίντεο από τη διαμαρτυρία της περασμένης Τετάρτης.