Breaking News

Φίλιππος Πλιάτσικας: «Είδαμε ξαφνικά να συμβαίνουν πράγματα, που δεν περιμέναμε ότι θα τα ζήσουμε» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο Φίλιππος Πλιάτσικας ήταν καλεσμένος στην εκπομπή «Αυτός και ο άλλος» της ΕΡΤ, όπου, μεταξύ άλλων, μίλησε για την πορεία του στο χώρο της μουσικής και τους Πυξ Λαξ.

«Η φράση που με χαρακτηρίζει είναι "Όλα θα πάνε καλά" και η φράση που απεχθάνομαι είναι... "Η τελευταία συναυλία των Πυξ Λαξ"» είπε αρχικά στο καμαρίνι της εκπομπής.

Στη συνέχεια εμφανίστηκε στο πλατό, όπου αναφέρθηκε στη διάλυση, αλλά και την οριστική επανένωση του συγκροτήματος.

«Τότε ο Μπάμπης (Στόκας) δούλευε οικοδομή κι εγώ σε εταιρία courier. Είχα δουλέψει κι εγώ σε οικοδομή» αποκάλυψε για την εποχή που έκανε τα πρώτα του βήματα στο χώρο της μουσικής.

Και εξήγησε για τη διάλυση των Πυξ Λαξ το 2004: «Πιστεύαμε ότι ο κύκλος του συγκροτήματος είχε κλείσει. Θέλαμε να προστατεύσουμε το συγκρότημα. Είδαμε ξαφνικά να συμβαίνουν πράγματα, που δεν περιμέναμε ότι θα τα ζήσουμε... Χιλιάδες κόσμου σε όλες τις συναυλίες, μια φοβερά λαϊκή απήχηση σε επίπεδο απίστευτο. Τότε αισθανθήκαμε την ανάγκη να το προφυλάξουμε αυτό το πράγμα. Τότε είπαμε ότι σταματάμε...».

«Έχασα τον πατέρα μου πολύ μικρός και ο Μάνος ήταν σαν δεύτερος πατέρας μου. Και για το Μπάμπη το ίδιο» εξομολογήθηκε ο Φίλιππος Πλιάτσικας.

Να σημειωθεί ότι οι Πυξ Λαξ ιδρύθηκαν το 1989 και διαλύθηκαν το 2004. Το συγκρότημα επανασυνδέθηκε το καλοκαίρι του 2011 με μια πανελλαδική περιοδεία, ως φόρο τιμής στον Μάνο Ξυδού, που απεβίωσε το 2010. Το καλοκαίρι του 2018, εφτά χρόνια μετά την τελευταία τους συνάντηση, επανασυνδέθηκαν οριστικά.

Δείτε όσα είπε στο Θοδωρή Βαμβακάρη και τον Τάκη Γιαννούτσο.