Breaking News

Βρετανία: Πέθανε ο θρύλος Jack Charlton (photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή ο Jack Charlton. Ο θρύλος του ποδοσφαίρου της Βρετανίας άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια.

Ήταν μέρος της θρυλικής ομάδας της Αγγλίας που κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο το 1966 μαζί με τον μικρότερο αδελφό του Bobby Charlton.

Σύμφωνα με τη βρετανική "The Sun", o Jack Charlton πέθανε ήρεμα χθες, Παρασκευή, στο σπίτι του στο Northumberland, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Το περασμένο έτος είχε διαγνωστεί με λέμφωμα, ενώ έδινε μάχη και με την άνοια.

Σε μια δήλωση, η οικογένειά του ανέφερε: "Εκτός από τους πολλούς φίλους που είχε, ήταν πολύ αγαπητός σύζυγος, πατέρας και παππούς. Δεν μπορούμε να εκφράσουμε το πόσο περήφανοι είμαστε για την εξαιρετική ζωή που έζησε και την ευχαρίστηση που πρόσφερε σε τόσους πολλούς ανθρώπους σε διαφορετικές χώρες και από όλα τα κοινωνικά στρώματα. Ήταν ένας απόλυτα ειλικρινής, ευγενικός, αστείος και γνήσιος άνθρωπος, που είχε πάντα χρόνο για τους ανθρώπους. Η απώλεια του θα αφήσει ένα τεράστιο κενό στις ζωές μας. Αλλά είμαστε ευγνώμονες για μια ζωή γεμάτη ευτυχισμένες αναμνήσεις.".

Ο Jack Charlton πέρασε ολόκληρη την καριέρα του στη Leeds United από το 1950 έως το 1973, πραγματοποιώντας 773 εμφανίσεις, με το σύλλογο να εκφράζει σήμερα τη βαθιά θλίψη του.

Με τη Leeds κατέκτησε το πρωτάθλημα της περιόδου 1968-69, το Κύπελλο Αγγλίας το 1972 και δύο Κύπελλα Διεθνών Εκθέσεων (1968 και 1971).

Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ως ποδοσφαιριστής στο τέλος της σεζόν 1972-73, έχοντας σκοράρει 96 φορές με τη φανέλα της Leeds, γεγονός που τον κατέταξε στην ένατη θέση των σκόρερ όλων των εποχών στο σύλλογο.

Στη συνέχεια ακολούθησε προπονητική καριέρα σε συλλόγους της χώρας, ενώ οδήγησε σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα την Ιρλανδία, όπου εργάστηκε για μία δεκαετία.