Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση (Επεισόδιο 11-7-2020)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου 11 Ιουλίου η εκπομπή της ΕΡΤ «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, «επισκέφθηκε» το σύμπαν του Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ένα πραγματικό, παράλληλο σύμπαν γεμάτο ιστορίες γραμμένες με νότες.

Ξεναγός η κόρη του, Άννα Μπιθικώτση, η οποία με τον γλυκό, χαρισματικό της τρόπο, μετέφερε τρυφερές εικόνες από τις οικογενειακές τους στιγμές, ενώ απήγγειλε το συγκινητικό ποίημα που έχει γράψει για τον πατέρα της, υπό τους ήχους της «Νύχτας Μαγικιάς».

Ο Κώστας Μακεδόνας ερμήνευσε αγαπημένα τραγούδια με τη χαρακτηριστική φωνή του και χάρισε στους τηλεθεατές υπέροχες στιγμές από την τεράστια καριέρα του αγαπημένου βάρδου.

Η μεγάλη ερμηνεύτρια Μαρία Φαραντούρη μίλησε για τον κορυφαίο λαϊκό τραγουδιστή και τον ιδιαίτερο τρόπο που ο ίδιος μετέφερε την ποίηση στο πλατύ κοινό.

Από το αφιέρωμα  δεν θα μπορούσε να λείπει  η Πίτσα Παπαδοπούλου, που θύμισε αγαπημένες επιτυχίες και περιέγραψε στιγμές από την προσωπική τους σχέση και συνεργασία.

Για τον Γρηγόρη Μπιθικώτση μίλησε ο μοναδικός και πάντα υπέροχος, Μανώλης Μητσιάς. Πολλοί, ακόμη, φίλοι έσπευσαν να ντύσουν μουσικά το αφιέρωμα στον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Ο Γεράσιμος Ανδρεάτος ερμήνευσε Μπιθικώτση και μίλησε για την αλήθεια του, ενώ τη σκυτάλη πήρε η Ελένη Δήμου, η οποία με τον δικό της τρόπο «αφηγήθηκε» μερικές από τις «μουσικές ιστορίες» του.

Επιτυχίες του Γρηγόρη Μπιθικώτση ερμήνευσαν και οι καλλιτέχνες Ηλίας Κλωναρίδης, Θεοδοσία Στίγκα, Μιχάλης Δημητριάδης και Σωτήρης Δογάνης, ενώ τη δική τους πινελιά στη βραδιά έβαλαν οι ηθοποιοί Αλίνα Κωτσοβούλου, Κώστας Ανταλόπουλος, Φιλίτσα Καλογεράκου, Κωνσταντίνος Μενούνος και Ναταλί Τσάβεζ.