Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Αφιέρωμα στη μουσική από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο (Επεισόδιο 4-7-2020)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Η ΕΡΤ δημοσίευσε σήμερα το βίντεο από την εκπομπή «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, η οποία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου 4 Ιουλίου «διέσχισε» τη Λεωφόρο των Αναμνήσεων σ’ ένα νοσταλγικό, αλλά κεφάτο αφιέρωμα στη μουσική από τον παλιό ελληνικό κινηματογράφο.

Αγαπημένες ταινίες, ξαναζωντάνεψαν στο πλατό μέσα από τις νότες και μετέφεραν τους τηλεθεατές στην ατμόσφαιρα της εποχής.

«Συνοδηγός», σ’ αυτή τη συγκινητική πορεία, ο Μάκης Δελαπόρτας. Ο αγαπητός ηθοποιός και συγγραφέας μοιράστηκε με το τηλεοπτικό κοινό γνωστές και άγνωστες ιστορίες από τα παρασκήνια των ταινιών και των τραγουδιών.

Ξεχωριστή στιγμή της βραδιάς, όταν ο Γιώργος Κατσαρός, με το σαξόφωνό του, μας ταξίδεψε στο τρυφερό τότε και μας χάρισε ένα πολύ συγκινητικό φινάλε, ενώ δεν παρέλειψε να τιμήσει, μουσικά, τον Μίμη Πλέσσα, παντοτινό φίλο και συνεργάτη του έως σήμερα.

Ο Δάκης γεφύρωσε το χθες με το σήμερα, τραγουδώντας επιτυχίες του από τις ταινίες της δεκαετίας του '60, ενώ η μεγάλη πρωταγωνίστρια του ελληνικού και όχι μόνο κινηματογράφου Ρίκα Διαλυνά, μοιράστηκε ιστορίες από τη λαμπερή εκείνη εποχή.

Στην παρέα και οι τραγουδιστές Κωνσταντίνα, Tereza, Κώστας Τριανταφυλλίδης, Πέννυ Μπαλτατζή, Χριστιάνα Γαλιάτσου και Κώστας Μαρτάκης, αλλά και αγαπημένοι ηθοποιοί, όπως η Σοφία Μουτίδου.

Ο Παναγιώτης Πετράκης συγκλόνισε με τη φωνή του, ενώ η Ελευθερία Κοντογεώργη, ο Κωνσταντίνος Γαβαλάς, ο Νάσος Παπαργυρόπουλος, η Πηνελόπη Αναστασοπούλου και ο Ρένος Ρώτας εκπροσώπησαν, επαξίως, τη νέα γενιά καλλιτεχνών.