Breaking News

«Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ»: Το λαϊκό τραγούδι - Η χρυσή εποχή (Επεισόδιο 18-7-2020)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Το βράδυ του Σαββάτου 18 Ιουλίου η εκπομπή της ΕΡΤ «Στα τραγούδια λέμε ΝΑΙ», με τη Ναταλία Δραγούμη και τον Μιχάλη Μαρίνο, «ταξίδεψε» πίσω στον χρόνο, στις δεκαετίες του ’50, του ’60 και του ’70, τη χρυσή εποχή του λαϊκού τραγουδιού.

Ο καταπληκτικός Μπάμπης Τσέρτος, άξιος εκπρόσωπος του είδους, τραγούδησε αγαπημένες και αντιπροσωπευτικές επιτυχίες της εποχής. Επίσης, ο καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, Λεωνίδας Οικονόμου, μίλησε για τη «γέννηση» του λαϊκού τραγουδιού.

Ο λαϊκός τενόρος, Μπάμπης  Βελισσάριος, συνεπήρε τους τηλεθεατές με τη μαγική του φωνή, ενώ οι κυρίες Νάντια Καραγιάννη, Μαριάννα Παπαμακαρίου, Λίζα Ανδρέου και Αφροδίτη Χατζημηνά έδωσαν, με τις υπέροχες φωνές τους, τον γυναικείο τόνο της βραδιάς.

Στο μικρόφωνο και ο Αντώνης Λουδάρος, ο οποίος εξέπληξε - για μία ακόμη φορά - με τις τραγουδιστικές του ικανότητες. Στην παρέα της εκπομπής και ο ηθοποιός Γιώργος Γιαννόπουλος, που ξεσήκωσε με το μπρίο του.

Την επιμέλεια και εκτέλεση του μουσικού μέρους υπέγραψε η ορχήστρα «9 Νομά». Εννέα... νοματαίοι, φίλοι και καταξιωμένοι μουσικοί ξεσήκωσαν με το κέφι τους και την αγάπη τους για το καλό λαϊκό τραγούδι, ενώ χάρισαν στο τηλεοπτικό κοινό και δείγματα των παραστάσεών τους με τους σταθερούς τραγουδιστές της ορχήστρας, Ειρήνη Χαρίδου και Γιάννη Στάθη.