Breaking News

Σύνοδος Κορυφής ΕΕ: Συμφωνία για το σχέδιο ανάκαμψης - Μητσοτάκης: «Το πακέτο ξεπερνά τα 70 δισ. για τη χώρα μας» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μετά από μια τέταρτη βραδιά συνομιλιών, που ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή, νωρίς το πρωί της Τρίτης (ώρα Ελλάδας) οι ηγέτες των 27 χωρών - μελών της Ε.Ε. συμφώνησαν σε ένα τεράστιο πακέτο ανάκαμψης, στα πλαίσια της πανδημίας του κορονοϊού. Τα συνολικά κεφάλαια ξεπερνούν τα 1,8 τρισ. ευρώ.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε - μεταξύ άλλων - για τη συμφωνία μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου:

«Πετύχαμε ένα πάρα πολύ σημαντικό αποτέλεσμα και για την Ευρώπη και για την Ελλάδα... Μετά από πολύ προσπάθεια και αμοιβαίους συμβιβασμούς πετύχαμε τελικά σήμερα να έχουμε δρομολογήσει μία πολύ φιλόδοξη αντίδραση, η οποία απαντά στο συμμετρικό σοκ που προκαλεί σε όλες τις οικονομίες η πανδημία.

Πρόκειται για μία αντίδραση, η οποία δείχνει τελικά ότι η Ευρώπη ακούει τη βοή των επικείμενων γεγονότων.

Η Ευρώπη απαντά με ένα Ταμείο Ανάκαμψης 750 δισεκ. ευρώ και προϋπολογισμό για τα επόμενα 7 έτη ύψους 1.074 τρισεκ. ευρώ. 

Επιστρέφουμε στην Αθήνα με ένα συνολικό πακέτο, το οποίο  ξεπερνά τα 70 δισεκ. ευρώ, ένα μέγεθος πρωτοφανές για τη χώρα μας».

Δείτε αναλυτικά τις δηλώσεις του.