Breaking News

U2: Bono και The Edge σε μία νέα ακουστική εκδοχή του «Stairway to Heaven» (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Όπως αναφέρει ο ιστότοπος του περιοδικού Rolling Stone, οι U2 έχουν περάσει τις τελευταίες εβδομάδες εστιάζοντας στη δημιουργία του U2 X-Radio, ωστόσο ο Bono και ο The Edge έκαναν ένα διάλειμμα για να τιμήσουν το συνεργείο των τεχνικών και του υπόλοιπου προσωπικού, που εδώ και πολλά χρόνια είναι μαζί τους στις περιοδείες του συγκροτήματος.

Συγκεκριμένα, πριν λίγες ημέρες προχώρησαν σε μία ακουστική εκδοχή του «Stairway to Heaven», την οποία και ανέβασαν στο Youtube.

«Υπάρχει μια ενοχλητική πτυχή ενός ιρλανδέζικου συνεργείου, που πρέπει να ειπωθεί... Όπου κι αν πας στον κόσμο, ανεξάρτητα από το χώρο που παίζεις - είτε πρόκειται για το Olympia ή το 3 Arena ή το Madison Square Garden - μπαίνεις στο χώρο και είναι μια μεγάλη στιγμή και θα ακούσεις ένα τραγούδι για το οποίο είπαμε "Δε θα το παίξουμε ποτέ". Και ναι, αυτό είναι το Stairway to Heaven. Αυτοί οι επαγγελματίες πιστεύουν ότι το παίζουν καλύτερα από το συγκρότημα. Και ξέρετε, ίσως να είναι αλήθεια» λέει ο Bono.

Το βίντεο περιλαμβάνει μια περικομμένη απόδοση του τραγουδιού, στην πρώτη φορά που το παίζουν, εκτός από κάποια μικρά αποσπάσματα κατά τη διάρκεια συναυλιών τους.

Όπως επισημαίνει το Rolling Stone, ακόμη και ο Robert Plant δεν έχει «αγγίξει» το τραγούδι από τη συναυλία για την επανένωση των Led Zeppelin το 2007.



Να σημειωθεί ότι οι U2 βρίσκονται στα πρώτα στάδια της δημιουργίας του «Songs of Experience» του 2018. «Υπάρχει ένα άλμπουμ έτοιμο να ολοκληρωθεί» δήλωσε μέσα στο μήνα ο Adam Clayton στο Rolling Stone.