Breaking News

Αναβάθμισε τις ελληνικές τράπεζες ο οίκος Moody’s - Η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στο ανώτατο όριο διαβάθμισης των καταθέσεων σε εγχώριο αλλά και ξένο νόμισμα, στο «ΒΑΑ1» από «Β1», αναβάθμισε ο οίκος Moody’s τις ελληνικές καταθέσεις και κατ' επέκταση το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Όπως μετέδωσε το Open, σε μία στιγμή που όλες οι οικονομίες πλήττονται από την κρίση του κορονοϊού, είναι μία σημαντική εξέλιξη, καθώς πρόκειται για ένα σήμα προς τις αγορές ότι οι ελληνικές τράπεζες διατηρούνται σε καλή κατάσταση και ειναι σε θέση ακόμα και να δανείσουν τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η δήλωση του Χρήστου Σταϊκούρα, όπως δημοσιεύται στην ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών:

«Η κανονικότητα στο τραπεζικό σύστημα σταδιακά αποκαθίσταται. Το ανώτατο όριο δυνητικής διαβάθμισης των καταθέσεων βελτιώνεται, από τον οίκο Moody's, κατά 6 βαθμίδες, επανερχόμενο στα κανονικά επίπεδα, κατ' αναλογία με αυτά των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Αυτό αποτυπώνει τη σταδιακή βελτίωση του οικονομικού κλίματος στη χώρα μας, καθώς και τις προσπάθειες των ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων να ανακάμψουν, αφήνοντας πίσω τους μία περίοδο αστάθειας, όπως είχε διαμορφωθεί μετά την επιβολή των capital controls.

Παράλληλα, επιβεβαιώνει την ανοδική πορεία της ελληνικής οικονομίας, πιστοποιώντας τη σταδιακή επάνοδό της σε ένα περιβάλλον ασφάλειας για τους διεθνείς επενδυτές».


Δείτε το ρεπορτάζ του Open.