Breaking News

Βηρυτός: Νεκρή μία Ελληνολιβανέζα - 5 Έλληνες τραυματίες, οι δύο σοβαρά (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ελληνολιβανέζα είναι η άτυχη γυναίκα που έχασε τη ζωή της από την ισχυρή έκρηξη, που σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό.

Νωρίτερα οι πληροφορίες έκαναν λόγο για Ελληνίδα υπήκοο, με την ΕΡΤ να μεταδίδει ότι ήταν σύζυγος Έλληνα πολίτη...

Με πρωτοβουλία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, ο υφυπουργός, Κώστας Φραγκογιάννης, ταξίδεψε στη Βηρυτό ως επικεφαλής κλιμακίου της ΕΜΑΚ για την ενίσχυση του διασωστικού έργου των Αρχών του Λιβάνου.

Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1, o Κώστας Φραγκογιάννης έκανε λόγο για εικόνες αποκάλυψης, ενώ είπε ότι υπάρχουν πέντε Έλληνες τραυματίες, ανάμεσά τους οι δύο είναι σε σοβαρή κατάσταση.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με το ιστότοπο του BBC, οι νεκροί στη Βηρυτό ανήλθαν πλέον στους 135, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 4.000.

Πολλά κτίρια και σπίτια έχουν καταστραφεί, ενώ περίπου 300.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι, δήλωσε ο κυβερνήτης της Βηρυτού, Marwan Abboud.

Κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, που έγινε την Τετάρτη, η χώρα κηρύχθηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 2 εβδομάδες, επισημαίνει το BBC.

Υπενθυμίζεται ότι ο  πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Aoun, ανακοίνωσε ότι οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που προκάλεσαν την έκρηξη, ήταν αποθηκευμένοι σε αποθήκη υπό μη ασφαλείς συνθήκες για έξι χρόνια. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός Hassan Diab τόνισε ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Δείτε τις δηλώσεις του Κώστα Φραγκογιάννη.