Breaking News

«Έφυγε» ο Jack Sherman, πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers (video+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 64 ετών, ο Jack Sherman, ο ταλαντούχος πρώην κιθαρίστας των Red Hot Chili Peppers. Μέχρι στιγμής δεν έχουν γίνει γνωστά τα αίτια του θανάτου του.

Η  ανακοίνωση στο προφίλ του συγκροτήματος στο Instagram αναφέρει: «Εμείς από την οικογένεια των RHCP θα θέλαμε να ευχηθούμε στον Jack Sherman να ταξιδέψει ομαλά στους πέρα κόσμους, όπου έχει περάσει. Ο Jack έπαιξε στο ντεμπούτο άλμπουμ μας καθώς και στην πρώτη μας περιοδεία στις ΗΠΑ. Ήταν μοναδικός και τον ευχαριστούμε για όλες τις καλές, κακές και ενδιάμεσες στιγμές».

Σύμφωνα με τον ιστότοπο της βρετανικής Mirror, o Jack Sherman πιστεύεται ότι άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες ημέρες και συγκεκριμένα στις 18 Αυγούστου.


Ο μουσικός είχε ενταχθεί στο συγκρότημα το 1983, αντικαθιστώντας τον κιθαρίστα Hillel Slovak.

Συγκεκριμένα - όπως αναφέρει η wikipedia - το 1983, όταν και ιδρύθηκε το συγκρότημα, μέλη ήταν ο Anthony Kiedis (φωνητικά), ο Flea (μπάσο), ο Jack Irons (ντραμς) και ο Hillel Slovak (κιθάρα). Οι δύο τελευταίοι έφυγαν λόγω των υποχρεώσεων τους με το άλλο τους συγκρότημα "What Is This?". Τότε το συγκρότημα επιστράτευσε τον Cliff Martinez (ντραμς) και τον Jack Sherman (κιθάρα) και ηχογράφησαν το πρώτο τους άλμπουμ "The Red Hot Chili Peppers" (1984).

Όταν ο Jack Sherman παραιτήθηκε, το συγκρότημα πήρε πίσω τον Hillel που είχε παραιτηθεί από τους "What Is This?" και ηχογράφησαν το Freaky Styley (1985). Μετά από λίγο και ο Cliff παραιτήθηκε και ο Jack Irons επέστρεψε. Την περίοδο εκείνη ηχογράφησαν το "The Uplift Mofo Party Plan" (1987), ενώ ένα χρόνο μετά κυκλοφόρησε και το "The Abbey Road EP" (1988). Λίγους μήνες μετά ο Hillel πέθανε λόγω υπερβολική δόσης ναρκωτικών και ο Jack Sherman συντετριμμένος παραιτήθηκε ξανά.

Σύμφωνα με τη Mirror, o Jack Sherman δεν συμπεριλήφθηκε στην εισαγωγή της μπάντας στο  "Rock and Roll Hall of Fame" το 2012, μια απόφαση που τον πίκρανε και τον άφησε απογοητευμένο, όπως είχε δηλώσει την ίδια χρονιά στο Billboard.

Στη φωτογραφία ποζάρει το 1998.


Δείτε το βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι της μπάντας στο Youtube.