Breaking News

Εικόνες καταστροφής από τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό - Αυξάνονται οι νεκροί (videos+photos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ισχυρή έκρηξη σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην πρωτεύουσα του Λιβάνου, τη Βηρυτό, οδηγώντας στο θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπους, ενώ τραυματίστηκαν περισσότεροι από 4.000 σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση από το BBC το πρωί της Τετάρτης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νοσοκομεία έχουν κατακλυστεί, ενώ πολλά κτίρια έχουν καταστραφεί, με πολλούς να παραμένουν εγκλωβισμένοι κάτω από τα συντρίμμια.

Αρχικά το Εθνικό Ειδησεογραφικό Πρακτορείο του Λιβάνου μετέδωσε ότι πριν την έκρηξη ξέσπασε πυρκαγιά σε αποθήκη με εκρηκτικές ύλες στο λιμάνι, γεγονός που επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια από τον υπουργό Εσωτερικών, ο οποίος διευκρίνισε ότι η έκρηξη προκλήθηκε από νιτρικό αμμώνιο.

Επίσης - σύμφωνα με το BBC -, ο πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Aoun, είπε ότι οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που προκάλεσαν την έκρηξη, ήταν αποθηκευμένοι στην αποθήκη υπό μη ασφαλείς συνθήκες για έξι χρόνια.


Η έκρηξη έγινε αισθητή μέχρι την Κύπρο, με τον πρωθυπουργό Hassan Diab να τονίζει ότι οι υπεύθυνοι πρέπει να λογοδοτήσουν.

Από σήμερα, Τετάρτη, κηρύσσεται τριήμερο εθνικό πένθος στον Λίβανο. Επίσης, θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο προκειμένου να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης για 2 εβδομάδες.


Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα το Euronews - πριν γίνει γνωστό ότι αυξήθηκαν οι νεκροί - όπως και το βίντεο του Guardian.