Breaking News

ΗΠΑ - Υπόθεση Jacob Blake: Ο Donald Trump θα επισκεφθεί την πόλη Kenosha (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Ο  Donald Trump πρόκειται να επισκεφθεί την πόλη Kenosha του Wisconsin, όπου την τελευταία εβδομάδα έχουν ξεσπάσει εκτεταμένες αναταραχές μετά τον πυροβολισμό του Jacob Blake, ο οποίος είναι σοβαρά τραυματισμένος, με τους δικηγόρους του να έχουν δηλώσει ότι δεν είναι σίγουρο αν θα καταφέρει να περπατήσει ξανά.

Ο αστυνομικός που πυροβόλησε του 29χρονο αφροαμερικανό, με επτά σφαίρες στην πλάτη, δεν έχει ακόμη συλληφθεί ή κατηγορηθεί.

Σύμφωνα με το BBC, ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Judd Deere, είπε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συναντηθεί την Τρίτη με την τοπική αστυνομία και θα αξιολογήσει τις ζημιές από τις πρόσφατες ταραχές.

Όταν ρωτήθηκε αν ο Trump θα συναντήσει την οικογένεια του Blake, ο Judd Deere απάντησε ότι το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί.

Από την πλευρά του ο Donald Trump, σε ερώτηση σχετικά με την απόδοση κατηγοριών στον αστυνομικό, είχε απαντήσει προχθές, Παρασκευή, ότι εξετάζει έντονα την υπόθεση.

Συγκέντρωση κατά της αστυνομικής βίας και του ρατσισμού, παρουσία της εγγονής του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Εκτός από την πόλη Kenosha, το περιστατικό με τον Jacob Blake πυροδότησε κύμα αντιδράσεων και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ, επισημαίνει το BBC.

Σε ομιλία του ο Trump καταδίκασε τις «ταραχές, λεηλασίες και εμπρησμούς σε πόλεις που διοικούνται από τους Δημοκρατικούς».

Το Σάββατο περίπου 1.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν ειρηνική διαδήλωση στους δρόμους της πόλης Kenosha, ανάμεσά τους ο πατέρας και η αδερφή του Jacob Blake.

«Τι τους έδωσε το δικαίωμα να πιστεύουν ότι ο γιος μου ήταν ένα ζώο;» ρώτησε ο Jacob Blake Sr. «Δεν πρόκειται να σταματήσουμε» τόνισε, ενώ κάλεσε τους διαδηλωτές να παραμείνουν ειρηνικοί, ζητώντας μόνο δικαιοσύνη.