Breaking News

Κοντά στους Έλληνες της Ίμβρου ο Βαρθολομαίος - Στον Ι. Ν. Παναγίας Χρυσοσπηλαιωτίσσης ο Ιερώνυμος (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Στη γενέτειρά του, στο χωριό Άγιοι Θεόδωροι της Ίμβρου, βρέθηκε ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου.

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Χρυσοσπηλαιωτίσσης.

Στη Μονή Γωνιάς, στο Κολυμπάρι Χανίων, η λειτουργία για τον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου πραγματοποιήθηκε στον εξωτερικό χώρο για λόγους ασφαλείας, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων κατά του κορονοϊού.

Ο ιερός ναός της Παναγιάς της Φανερωμένης στη Ζάκυνθο χτίστηκε το 15ο αιώνα και έχει απίστευτες τοιχογραφίες και αγιογραφίες, οι οποίες φυλάσσονται στο Μεταβυζαντινό μουσείο. Στη Θεία Λειτουργία για τον εορτασμό της Παναγίας χοροστάτησε ο πρώην Μητροπολίτης Ζακύνθου Χρυσόστομος.

Στην Παναγία Γηροκομμίτισσα, στην Πάτρα, ο εορτασμός του Δεκαπενταύγουστου πραγματοποιήθηκε με την τήρηση των μέτρων κατά του κορονοϊού και την έντονη παρουσία της αστυνομίας για την αποφυγή φαινομένων συνωστισμού.

Δείτε τα σχετικά ρεπορτάζ που μετέδωσε νωρίτερα η εκπομπή «Ώρα Ελλάδος».