Breaking News

Μαθηματικό μοντέλο ΑΠΘ: Πρόβλεψη για δραματική αύξηση των κρουσμάτων στα τέλη Νοεμβρίου αν δεν ληφθούν μέτρα (video)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Μαθηματικό μοντέλο του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προβλέπει δραματική αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού, υπολογίζοντας ότι ενδεχομένως να φτάσουν και τα 700 την ημέρα, στο διάστημα από τα τέλη Νοέμβρη μέχρι τις αρχές του επόμενου χρόνου, αν δεν ληφθούν κι άλλα μέτρα από την πολιτεία.

Την έξαρση που διανύουμε αυτή την περίοδο, την είχε προβλέψει το ίδιο μοντέλο από τις αρχές Ιουλίου, κάνοντας λόγο για 260 κρούσματα στο τέλος Αυγούστου.

Σε δηλώσεις του στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης επισήμανε την αναγκαιότητα λήψης μέτρων έγκαιρα, προκειμένου να προλάβουμε τη μη γραμμική εξάπλωση της πανδημίας.

«Κατά τη γνώμη μας, πριν τη δραματική αύξηση, την οποία περιμένουμε στα τέλη Νοεμβρίου, θα υπάρξει σταθεροποίηση σε τιμές από 200 έως 270 κρούσματα την ημέρα για ένα διάστημα περίπου δύο μηνών» είπε ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ.

Και πρόσθεσε, μεταξύ άλλων: «Αν φτάσουμε στα 700 κρούσματα την ημέρα η κατάσταση δε θα είναι διαχειρίσιμη. Αλλά προφανέστατα δε θα φτάσουμε εκεί γιατί η πολιτεία θα πάρει επιπλέον μέτρα. Το θέμα είναι ότι είναι κρίσιμο, για όλες αυτές τις προβλέψεις, να τηρήσουμε εμείς τα μέτρα που θα πάρει η πολιτεία».

Δείτε το βίντεο.