Breaking News

Οδοιπορικό στη μισοερειπωμένη Βηρυτό (videos)

Διαφήμιση - Advertisement
Διαφήμιση - Advertisement
Οι υπηρεσίες του ΟΗΕ προειδοποίησαν για ανθρωπιστική κρίση στο Λίβανο μετά τη φονική έκρηξη που σημειώθηκε στο λιμάνι της Βυρητού το απόγευμα της περασμένης Τρίτης.

Όπως αναφέρει το BBC, ο Λίβανος είχε ήδη υποστεί μεγάλη οικονομική ύφεση πριν από την έκρηξη, που άφησε πίσω της τουλάχιστον 154 νεκρούς, 5.000 τραυματίες, δεκάδες αγνοούμενους και 300.000 άστεγους.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε ότι το σύστημα υγείας υπέστη σοβαρές ζημιές, ενώ τρία νοσοκομεία δεν λειτουργούν.

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Michel Aoun - που είχε δηλώσει ότι οι 2.750 τόνοι νιτρικού αμμωνίου, που προκάλεσαν την έκρηξη, ήταν αποθηκευμένοι σε αποθήκη υπό μη ασφαλείς συνθήκες για έξι χρόνια - τόνισε ότι οι τοπικές αρχές θα εξετάσουν εάν η έκρηξη προκλήθηκε από «εξωτερική παρέμβαση», όπως μια βόμβα.

Σύμφωνα με το BBC, ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Hassan Nasrallah, αρνήθηκε τους ισχυρισμούς ότι είχε αποθηκεύσει όπλα ή πυρομαχικά στο λιμάνι.

Θρήνο, οργή και συντρίμμια καταγράφει η κάμερα της ΕΡΤ στη μισοερειπωμένη Βηρυτό. Είναι τέτοιο το μέγεθος της καταστροφής που διερωτάται κανείς αν και πότε θα ορθοποδήσει ξανά η άλλοτε ανθούσα πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής...



Η απόφαση να αποθηκευτεί τόσο μεγάλη ποσότητα εκρηκτικού υλικού κοντά στο κέντρο της πόλης αντιμετωπίστηκε με δυσπιστία και οργή από πολλούς πολίτες, οι οποίοι έχουν από καιρό κατηγορήσει την πολιτική της κυβέρνησης για διαφθορά και κακοδιαχείριση.

Σύμφωνα με το BBC, πριν από την έκρηξη της Τρίτης, το 75% των πολιτών χρειάζονταν βοήθεια, το 33% είχαν χάσει τις δουλειές τους και ένα εκατομμύριο άνθρωποι ζούσαν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Το γύρο του διαδικτύου έχει κάνει ένα βίντεο με μία ηλικιωμένη να παίζει πιάνο μέσα στο κατεστραμμένο από την έκρηξη σπίτι της...



Πληροφορίες από: BBC